Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netanyahu, hotărât să cucerească ultimul bastion al Hamasului - Rafah: 'Se va întâmpla, există o dată'

nyt.com
netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni că a fost stabilită o dată pentru o ofensivă asupra oraşului Rafah care, potrivit Israelului, este unul dintre ultimele bastioane ale Hamas în Fâşia Gaza, relatează AFP, conform AGERPRES.

Victoria asupra mişcării islamiste palestiniene "necesită intrarea în Rafah şi eliminarea batalioanelor teroriste de acolo. Se va întâmpla - există o dată", a afirmat premierul israelian într-o înregistrare video.

În acelaşi timp, noi negocieri indirecte în vederea unui armistiţiu sunt în desfăşurare în această săptămână între Israel şi Hamas, ai căror oficiali s-au întâlnit la Cairo cu mediatori din Egipt, Statele Unite şi Qatar.

7 luni de război

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a anunţat că armata pregăteşte o operaţiune militară asupra oraşului Rafah, la graniţa cu Egiptul, şi unde sunt refugiaţi circa 1,5 milioane de palestinieni, în pofida temerilor comunităţii internaţionale, în a şaptea lună a războiului împotriva Hamas, notează AFP.

Războiul a fost declanşat pe 7 octombrie, când comandouri ale Hamas au lansat un atac fără precedent în sudul Israelului, soldat cu moartea a 1.170 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ difuzat de AFP pe baza datelor oficiale israeliene.

Peste 250 de persoane au fost răpite şi 129 sunt în continuare reţinute în Fâşia Gaza, dintre care 34 au murit potrivit responsabililor israelieni. Drept represalii, Israelul a promis că va distruge Hamas, pe care, împreună cu Statele Unite şi Uniunea Europeană, o consideră o organizaţie teroristă, şi a lansat intense bombardamente asupra teritoriului palestinian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.