Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netanyahu îi dă flit lui Biden, după ce a amânat reforma sistemului judiciar: Guvernul are ordin să tacă

Haaretz
Joe Biden Benjamin Netanyahu

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, le-a cerut membrilor Guvernului să evite comentariile publice referitoare la afirmaţiile preşedintelui SUA, Joseph Biden, care a exprimat preocupări privind situaţia politică din Israel. Preşedintele Biden a anunţat marţi seară că nu intenţionează să îl invite la Washington pe Benjamin Netanyahu "în viitorul apropiat". Biden a exprimat preocupări privind criza politică din Israel. Premierul Netanyahu a fost nevoit, pe fondul protestelor masive, să amâne aprobarea unui proiect de reformare a sistemului judiciar, considerat de opoziţie ca fiind o limitare a independenţei justiţiei, scrie Mediafax.

Biden s-a arătat preocupat

"La fel ca mulţi alţi susţinători puternici ai Israelului, sunt foarte preocupat. (...) Sper că premierul va acţiona astfel încât să obţină o soluţie de compromis", a afirmat Biden, citat de postul de televiziune CNN.

"Israelul este un stat suveran care ia deciziile proprii în funcţie de voinţa cetăţenilor, nu în funcţie de presiuni din străinătate, nici măcar din partea celor mai buni prieteni", a reacţionat Benjamin Netanyahu, citat de agenţia Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.