Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netanyahu: Israelul ar putea respinge iniţiativele SUA de rezolvare a conflictului cu palestinienii

benjamin netanyahu

'Americanii formulează poziţia americană, şi nu pe israeliană. Israelul nu este obligat s-o accepte', a afirmat Netanyahu, într-o conferinţă internaţională la Tel Aviv.

Secretarul de stat american, John Kerry, pregăteşte în prezent un proiect de acord-cadru, care ar putea constitui baza pentru un posibil tratat de pace israeliano-palestinian. Acest proiect a atras deja critici din partea autorităţilor palestiniene, care, potrivit unor scurgeri în mass-media, resping ideea menţinerii prezenţei militare israeliene în Cisiordania.

La rândul său, premierul israelian Benjamin Netanyahu estimează că este necesar ca viitorul stat palestinian să fie demilitarizat şi să recunoască Israelul ca stat al poporului evreu.

'Statul palestinian trebuie să fie o entitate demilitarizată, care recunoaşte statul evreu. Nu vreau un stat binaţional şi nu vreau ca noul stat să fie sponsorizat de Iran', a declarat şeful guvernului israelian.

Kerry, care anul trecut a reuşit să-i aducă pe israelieni şi palestinieni la masa tratativelor, orientează părţile pentru a obţine un rezultat tangibil spre sfârşitul lunii aprilie, mai scrie agenţia de presă menţionată.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.