Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netanyahu le cere coloniştilor să susţină planul lui Trump de anexare a unor părţi din Cisiordania

Gali Tibbon/Pool via Reuters
Benjamin Netanyahu

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu le-a cerut marţi liderilor coloniştilor evrei să susţină o propunere de anexare a unor părţi din Cisiordania, bazată pe planul de pace al preşedintelui SUA, Donald Trump, pentru Orientul Mijlociu, relatează DPA potrivit Agerpres.

Reprezentanţii coloniştilor şi ai mişcării religioase se opun planului american, întrucât nu sunt de acord cu înfiinţarea statului palestinian în restul teritoriului care ar rămâne după anexare.

Propuneri privind anexarea ar putea fi depuse în parlamentul israelian încă din luna iulie.

"Avem o oportunitate istorică de a ne impune suveranitatea asupra unor zone din Iudeea şi Samarica (Cisiordania - n.r.)", a declarat Netanyahu în cadrul unei întâlniri cu membri din conducerea Consiliului Yesha al coloniştilor, potrivit unui comunicat dat publicităţii de biroul său.

"Dacă vor să divizeze teritoriul şi să formeze un stat arab pe pământul Bibliei, chiar dacă ei susţin că este 'în condiţii mai bune' pentru noi, atunci nu mulţumim", a postat parlamentarul din mişcarea religioasă Bezalel Smotrich luni pe Twitter.

Planul propus de Donald Trump în ianuarie prevede ca circa 30% din Cisiordania ocupată să fie anexată de Israel în orice viitor acord de pace cu palestinienii.

Planul a fost respins de palestinieni, întrucât recunoaşte pretenţiile Israelului asupra unor părţi din Cisiordania pe care le doresc într-un viitor stat. Drept consecinţă, preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a anulat recent toate acordurile cu Israelul şi SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.