Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netanyahu, prima reacție după ce doi parteneri de coaliție au propus o lege privind pedeapsa cu închisoarea pentru creștini

crestinism iudaism

Premierul Israelian Benjamin Netanyahu reacționează la informațiile referitoare la un proiect de lege depus de doi parteneri ai coaliției de guvernare prin care se propune pedeapsa cu închisoarea pentru creștinii care le vorbesc altora despre credința în Isus.

„Nu vom avansa nicio lege împotriva comunității creștine”, a scris Netanyahu pe Twitter.

CE SPUNE NOUL PROIECT DE LEGE?

Legislația propusă ar scoate în afara legii toate eforturile depuse de persoanele de o anumită credință care, în orice mod, doresc să discute sau să încerce să convingă persoanele de alte credințe să ia în considerare schimbarea convingerilor lor religioase actuale.

Pedeapsa pentru acest lucru ar fi "un an de închisoare". În cazul în care conversația are loc cu un minor - o persoană cu vârsta sub 18 ani - pedeapsa ar fi "doi ani de închisoare".

Acest proiect de lege s-ar aplica persoanelor care au conversații spirituale cu israelieni de orice religie. Cu toate acestea, în explicația oficială a proiectului de lege, cei doi legislatori israelieni au subliniat în mod special avertismentul de a opri creștinii, în special.

CINE A SCRIS ACEASTĂ LEGISLAȚIE ANTICREȘTINĂ?

Autorii acestei legislații, Moshe Gafni și Yaakov Asher, sunt membri evrei ultraortodocși din Knesset.

Ambii sunt membri ai United Torah Judaism (UTJ), un partid politic haredi (extrem de religios) care deține în total șapte din cele 120 de locuri din actualul Knesset.

Amândoi sunt voci influente - și voturi importante - în cadrul coaliției de guvernare de 64 de locuri condusă de Netanyahu. Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.