Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netanyahu s-a dezlănțuit după ce SUA au amenințat că nu mai trimit arme: Israelul va rămâne singur dacă trebuie

nyt.com
netanyahu

Benjamin Netanyahu a promis că Israelul „va rămâne singur" dacă va fi nevoit, după ce SUA au amenințat că nu vor mai trimite anumite arme aliatului său.

Premierul israelian a declarat: „vom lupta cu unghiile" dacă va fi nevoie, „dar avem mult mai mult decât unghiile". Comentariile sale într-o declarație video au fost făcute după ce președintele american Joe Biden a promis să oprească livrările de arme către Israel dacă acesta va ataca orașul Rafah din sudul Fâșiei Gaza, conform Sky News.

Martori palestinieni au declarat că tancuri și avioane de război israeliene au bombardat joi zone din Rafah, potrivit Reuters. Grupările militante palestiniene Hamas și Jihadul Islamic au declarat, de asemenea, că luptătorii lor „au tras cu rachete antitanc și mortiere asupra tancurilor israeliene” adunate la periferia estică a orașului.

Israelul susține că patru batalioane de luptători Hamas se ascund în Rafah, unde populația a crescut cu sute de mii de persoane care se refugiază de bombardamentele din alte părți ale teritoriului palestinian.

SUA au oprit un transport de arme spre Rahaf

SUA au oprit săptămâna trecută un transport de arme către Israel din cauza îngrijorărilor legate de invazia planificată în orașul Rafah. Washingtonul consideră că Israelul nu a luat măsuri suficiente de protejare a celor aproximativ un milion de palestinieni refugiați în oraș.

Suspendarea transportului de arme e un semn al opoziției Washingtonului față de intenția Israelului de a ataca terestru orașul Rafah din sudul Fâșiei Gaza, transmite Reuters, care citează un oficial al administrației Biden.

În orașul Rafah, circa un milion de oameni s-au refugiat din calea luptelor violente dintre armata israeliană și militanții Hamas, grupare desemnată teroristă de SUA și UE.

Președintele Joe Biden a transmis în mod repetat că se opune unei operațiuni militare israeliene în oraș până nu vede un plan detaliat privind măsurile de protejare a populației civile din Rafah.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.