Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netanyahu vrea să transforme Israelul într-un Silicon Valley pentru AI: Discuție cu Elon Musk, în SUA

The Sun
Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat luni că se va întâlni cu miliardarul american Elon Musk pentru a discuta despre inteligenţa artificială, în cadrul vizitei sale în Statele Unite cu prilejul Adunării Generale a ONU din această săptămână, transmite AFP. "Voi începe această vizită în California, unde intenţionez să mă întâlnesc cu actualul lider al celei mai spectaculoase inovaţii a noii ere şi poate în general, Elon Musk", a scris Netanyahu pe X (ex-Twitter), reţeaua de socializare deţinută de Musk.

"Voi vorbi cu el despre inteligenţa artificială şi voi încerca, de asemenea, să îl conving să investească în Israel în următorii ani", a adăugat Netanyahu.

"El deschide, în mare măsură, calea care va schimba faţa umanităţii şi, de asemenea, faţa statului Israel", a declarat premierul israelian, înainte de a pleca spre Statele Unite. Dezvoltarea rapidă a inteligenţei artificiale (IA) începând de anul trecut a demonstrat atât potenţialul, cât şi pericolele acestei tehnologii, observă AFP.

Printre îngrijorările suscitate de IA se numără posibilitatea ca chatboţii să inunde internetul cu dezinformări, ca algoritmi părtinitori să difuzeze materiale rasiste sau ca zone întregi din industria umană să fie distruse. Elon Musk, unul dintre fondatorii companiei OpenAI, al cărei consiliu de administraţie l-a părăsit ulterior, a lansat în mod regulat avertismente cu privire la pericolele IA.

În martie, el a semnat un apel la suspendarea cercetărilor în domeniul IA de ultimă generaţie "pentru a se asigura că (această tehnologie) nu prezintă un pericol pentru public". În iulie, Elon Musk a lansat xAI, o nouă companie axată pe inteligenţa artificială, cu o echipă formată din specialişti recunoscuţi, dintre care unii provin de la OpenAI, creatorul ChatGPT, Google sau Microsoft.

Ca şi alţi mari patroni din domeniul tehnologiei, printre care Mark Zuckerberg de la Meta sau Sam Altman de la OpenAI, Elon Musk a participat săptămâna trecută la o serie de întâlniri cu uşile închise la Congresul american pentru a-şi împărtăşi planurile în domeniul inteligenţei artificiale, în timp ce SUA lucrează la noi legi pentru a controla mai bine această tehnologie.

"Există un consens puternic în favoarea reglementării IA", a comentat Elon Musk miercurea trecută, după o întâlnire. "Chiar dacă reglementarea nu este perfectă, (...) consecinţele unui derapaj al IA ar fi grave". Israelul intenţionează să devină un lider în domeniul IA, a subliniat luni Netanyahu.

"Aşa cum ne-am transformat (ţara) într-un lider în domeniul cibernetic, vom face acelaşi lucru în acest domeniu", a asigurat el. Pe lângă Musk, Netanyahu a mai spus că se va întâlni, în timpul şederii sale în SUA, cu preşedintele american Joe Biden, cancelarul german Olaf Scholz, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, printre alţi lideri mondiali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.