Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netflix nu se arată intimidată de atacurile LGBT: ia apărarea comicului american Dave Chappelle după glume considerate transfobe

netflix.com
Netflix

Netflix şi-a apărat luni alegerea de a difuza o emisiune a comicului american Dave Chappelle în care acesta făcea remarci considerate de unii transfobe, informează presa americană, potrivit AFP, arată Agerpres, arată Agerpres.

Gigantul de streaming a suspendat, de asemenea, trei dintre angajaţii săi care se auto-invitaseră la o întâlnire online internă pentru a protesta împotriva acestei difuzări, potrivit aceloraşi surse.

Nu este pentru prima dată când comicul de stand-up în vârstă de 48 de ani, câştigător al mai multor premii Emmy şi Grammy şi cunoscut pentru sketch-urile sale despre rasism, a fost criticat pentru remarci considerate homofobe sau transfobe. De data aceasta el se află în centrul unei controverse în urma unor glume despre gen în emisiunea sa "The Closer", lansată săptămâna trecută în Statele Unite.

"Genul este un fapt. Fiecare fiinţă umană din această cameră, fiecare fiinţă umană de pe Pământ a trebuit să treacă printre picioarele unei femei pentru a fi pe Pământ. Este un fapt", a declarat el.

În treacăt, comicul ia apărarea scriitoarei britanice J.K. Rowling, acuzată anul trecut că a făcut remarci jignitoare împotriva persoanelor transgender pe Twitter.

Aceste declaraţii nu au fost însă pe placul militanţilor LGBTQ, cum ar fi National Black Justice Coalition, care au solicitat Netflix să scoată emisiunea din program.

Cu toate acestea, într-o notă către angajaţi, Ted Sarandos, co-directorul executiv al grupului, a declarat că munca lui Dave Chappelle nu incită la "ură" şi că Netflix nu va retrage emisiunea, potrivit Variety, care a putut consulta documentul.

"Nu permitem (pe) Netflix emisiuni concepute pentru a incita la ură sau la violenţă şi nu credem că 'The Closer' depăşeşte această limită."

"Recunosc, totuşi, că este dificil să facem distincţia între comentariu şi insultă, mai ales în cazul stand-up-ului care există pentru a depăşi limitele", a precizat Ted Sarandos.

Potrivit Variety, cei trei angajaţi care se auto-invitaseră la întâlnirea online a directorilor pentru a protesta împotriva emisiunii au fost suspendaţi.

Pe această listă se află, conform presei, Terra Field, care se identifică drept transgender şi care afirmase săptămâna trecută pe Twitter că Dave Chappelle atacă "comunitatea trans şi chiar validitatea transidentităţii".

Cei trei au fost sancţionaţi pentru participarea la o întâlnire la care nu au fost invitaţi şi nu pentru că au criticat emisiunea, indică Variety.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.