Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netflix va lansa aproape 30 de producţii franţuzeşti în 2021, printre care și o producţie de ficţiune despre incendiul care a devastat Catedrala Notre-Dame

netflix.com
Netflix

Netflix, gigantul american din industria de streaming video pe bază de abonament, a decis să îşi consolideze divizia de creaţie de la Paris şi să lanseze în 2021 aproape 30 de proiecte originale franţuzeşti, printre care un documentar despre cântăreţul Johnny Hallyday şi o producţie de ficţiune despre incendiul care a devastat Catedrala Notre-Dame din Paris, informează AFP.

După deschiderea unui birou la Paris anul trecut - la şase ani după lansarea platformei în Franţa - şi după ce a decis "o accelerare" a producţiilor franceze, Netflix a confirmat marţi consolidarea "unei ancorări creative şi culturale în Franţa", potrivit news.ro.

Citește și: Andrei Caramitru JIGNEȘTE PROTESTATARII: Anaflabeți funcționali care stau cu mama și cu tata. O să se SUFOCE în case

Pe parcursul acestui an, 27 de filme, seriale şi documentare franţuzeşti vor fi produse sau lansate, au precizat reprezentanţii platformei americane Netflix.

"Abonaţii noştri vor să vadă, înainte de orice, poveşti în care ei pot să se recunoască", a explicat Anne-Gabrielle Dauba-Pantanacce, directoare de comunicare a companiei Netflix în Franţa, într-o conferinţă de presă.

În privinţa serialelor TV, după ce a favorizat producţiile aparţinând unor genuri precum horror ("Marianne") şi fantasy ("Revolution"), platforma Netflix doreşte să se concentreze în anul 2021 "pe propuneri mai unificatoare, care se adresează mai mult publicului larg".

În program se află deja trei producţii importante: "Disparu a jamais", o adaptare în franceză a unui roman poliţist scris de Harlan Coben şi realizată de David Elkaim şi Vincent Poymiro, scenariştii serialului "En Therapie", în care rolurile principale vor fi jucate de Finnegan Oldfield şi Nicolas Duvauchelle; "La part du feu", care va rescrie noaptea incendiului ce a devastat Catedrala Notre-Dame din Paris; şi "Johnny by Johnny", un serial documentar care va prezenta viaţa şi cariera cântăreţului Johnny Hallyday.

În ceea ce priveşte producţiile cinematografice, Netflix mizează în special pe filme de acţiune şi comedii pentru marele public, cu trei noi filme produse, care sunt prevăzute pentru 2022.

Două dintre ele sunt continuări ale unor pelicule cu mare succes la public, care vor aduce profituri platformei americane: a doua parte dintr-o franciză proprie, "Balle perdue", de Guillaume Pierret, un fel de "Fast and Furious" a la francaise, care a totalizat peste 37 de milioane de vizionări pe platforma Netflix în prima lună după lansarea sa de anul trecut, precum şi o continuare a filmului "De l'autre cote du periph" (2012), în care Laurent Laffite şi Omar Sy îşi vor relua rolurile interpretate în pelicula iniţială.

Netflix va propune, de asemenea, "A tombeau ouvert", un remake al unui thriller coreean din 2014, "A Hard Day", avându-i în distribuţie pe Franck Gastambide (cunoscut din producţii precum "Taxi 5", "Les Kaira", serialul "Valide") şi Simon Abkarian.

Acestor filme li se adaugă proiecte care au fost deja anunţate: o comedie de Danny Boon despre lockdown ("8, Rue de l'Humanite") şi un film de acţiune cu Jean-Claude Van Damme, "Le dernier mercenaire".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.