Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netopia Payments anunţă lansarea serviciului de plată cu telefonul mobil prin NFC la comercianţi

arsis.ro
plata-telefon

Netopia Payments, cel mai utilizat procesator de plăţi electronice din România, anunţă lansarea serviciului de plată cu telefonul mobil la orice POS compatibil contactless, utilizând tehnologia NFC (Near Field Communication).

Potrivit unui comunicat al companiei, soluţia este disponibilă prin intermediul aplicaţiei mobilPay Wallet, singurul portofel digital românesc cu care se pot face plăţi diverse în toate mediile - în magazinele online ale comercianţilor, la casele de marcat sau direct din aplicaţie pentru facturi şi alte servicii, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Eugen Teodorovici cere DEMISIA președintelui Klaus Iohannis: ai rămas singura constantă de la Colectiv și până acum

Astfel, Netopia Payments pune gratuit la dispoziţia băncilor interesate o alternativă 100% românească prin care pot oferi clienţilor lor o experienţă de plată NFC securizată, fără limită de valoare a tranzacţiei şi acceptare imediată la orice POS al oricărui comerciant, prin simpla înrolare rapidă şi în siguranţă a cardului în aplicaţia mobilPay Wallet.

Noua soluţie este rapid de implementat atât pentru bănci, cât şi pentru clienţii lor şi disponibilă pentru toţi utilizatorii de telefoane mobile cu sisteme de operare Android, acoperind astfel circa 80% din piaţa smartphone din România. Conform Netopia Payments, procesul de integrare al băncilor durează circa două luni, un interval de timp mult mai mic decât în cazul altor soluţii similare, unde de obicei implementarea durează minimum 1 an.

"Băncile au acum ocazia să susţină fintech-urile româneşti şi să implementeze o soluţie alternativă de plată contactless, cu ajutorul tehnologiei NFC prin mobilPay Wallet, oferind utilizatorilor lor o experienţă de cumpărături mult simplificată, direct cu telefonul la orice POS. Împreună cu echipa Netopia Payments am dezvoltat o soluţie complementară la aplicaţiile proprii ale băncilor sau la alte soluţii disponibile pe piaţă, 100% românească, gratuită şi rapid de implementat, oferind astfel utilizatorilor posibilitatea să aleagă cea mai potrivită soluţie pentru ei atunci când fac o plată contactless", a declarat Antonio Eram, CEO Netopia Payments.

Potrivit reprezentanţilor companiei, băncile pot beneficia de expunere imediată la peste 350.000 de utilizatori activi ai mobilPay Wallet în România, ceea ce poate genera un potenţial ridicat de noi utilizatori de carduri pentru acestea. Astfel, soluţia oferă direct oricărei bănci oportunitatea de a emite noi carduri compatibile cu tehnologia NFC, iar în plus, echipa mobilPay Wallet poate asigura un proces iniţial de înrolare pentru noii clienţi ai băncii.

Pe lângă integrarea noului serviciu de plăţi NFC, mobilPay Wallet este o soluţie extinsă de plată care poate fi utilizată în multiple activităţi cotidiene precum: achitarea facturilor direct din aplicaţie către cei mai importanţi furnizori de servicii publice cu acoperire naţională, reîncărcarea cartelelor Prepay, plata transportului public în diferite oraşe ale ţării, dar şi posibilitatea de a realiza donaţii către ONG-urile partenere. În plus, toţi utilizatorii pot achita servicii şi produse la peste 6.000 de comercianţi online parteneri prin simpla scanare a codului QR în pagina de plată.

Netopia Payments este cel mai utilizat procesator de plăţi electronice de pe piaţa locală, companie 100% românească, bazată pe inovaţie de top şi tehnologie de ultimă generaţie. În prezent, circa 20.000 de comercianţi folosesc serviciile şi soluţiile Netopia: plăţi mobile, tranzacţii online cu carduri bancare, Bitcoin sau prin SMS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.