Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Neurologii au descoperit melodia care reduce anxietatea. Este o piesă ambientală creată de un trio britanic - VIDEO

creier uman

Neurologii au descoperit melodia care reduce anxietatea, o tulburare de care suferă numai în America 30% din populația cu vârste cuprinse între 18 și 54 de ani. Panica, grijile, teama sau chiar groaza generate de sindromul anxios pot fi alungate ușor, prin muzică, scrie Libertatea.

Citeşte şi: BOMBA ZILEI: Judecătorii de la Înalta Curte dezvăluie motivele ACHITĂRII lui Sebastian Ghiţă

Stările de anxietate au cauze diverse: de natură medicală, urmare a consumului de medicamente sau alte substanțe, incapacitatea de a face față agenților de stres – de la tezele și examenele elevilor și studenților, până la problemele de la serviciu ale adulților și imposibilitatea de adaptare la tehnologie a vârstnicilor. Presiunea pusă de societate pe individ în fiecare etapă a vieții poate genera nesiguranță, iar din acest motiv poți ajunge, în timp, “să stai prost cu nervii”, cum se spune. Există și vedete care au recunoscut că suferă de această tulburare.

În vreme ce unii specialiști cred că tratamentul potrivit pentru anxietate este cel medicamentos, iar alții înclină către consiliere psihologică, dr. David Lewis-Hodgson, de la Minilab International, pune preț pe terapiile alternative. Mai exact, pe muzică.

Efectul calmant al muzicii a mai fost testat cu succes pe pacienți anxioși, însă dr. David Lewis-Hodgson crede că a găsit melodia perfectă pentru tratarea acestei afecțiuni! Este vorba despre “Weightless”, semnată de un trio care compune muzică ambientală, Marconi Union. Rata de relaxare a subiecților studiați în timp ce o ascultau a fost mult mai mare decât când au ascultat orice altă piesă!

“Weightless” a fost creată de trioul britanic în colaborare cu specialiști în meloterapie, cu scopul de a scădea pulsul, de a calma și de a reduce stresul. Efectul său este atât de puternic, încât dr. David Lewis-Hodgson și-a sfătuit pacienții să nu o asculte în timp ce conduc, că ar putea adormi la volan.

Citeşte şi: Sharapova, depăşită în topul WTA de încă o româncă. Victorie răsunătoare în Japonia pentru tenismena Maria Buzărnescu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.