Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

New York ia măsuri pentru vaccinarea funcţionarilor săi: 130.000 de persoane vor trebui să se imunizeze sau să se testeze cu regularitate

SAE Institute
New York City

Cei 130.000 de funcţionari publici din statul american New York vor trebui să se vaccineze anti-COVID-19 sau să se testeze cu regularitate, în timp ce obligativitatea de vaccinare va fi implementată doar pentru angajaţii din spitale care au contacte directe cu pacienţii, a anunţat miercuri guvernatorul Andrew Cuomo, citat de AFP.

Anunţul a fost făcut pe fondul creşterii numărului de cazuri pozitive provocate de varianta Delta a noului coronavirus, potrivit agerpres.ro.

"Statul New York va cere tuturor angajaţilor săi să fie vaccinaţi sau să se supună unor teste de depistare cu regularitate. Colaborăm cu sindicatele din sectorul public pentru a implementa acest program rapid şi echitabil. El va intra în vigoare înainte de Labor Day (Ziua Muncii)", o sărbătoare federală americană celebrată în prima zi de luni a lunii septembrie (în acest an pe 6 septembrie, n.r.), a scris pe Twitter guvernatorul Andrew Cuomo, urmând astfel exemplul statului California, care a făcut acelaşi tip de anunţ în această săptămână.

Într-o conferinţă de presă, Andrew Cuomo a adăugat că vaccinarea va deveni obligatorie, fără posibilitatea de recurgere la opţiunea testării, pentru angajaţii din spitalele de stat "care intră în contact cu pacienţii". Potrivit statisticilor oficiale din 21 iulie, aproximativ 74% dintre angajaţii spitalelor newyorkeze au fost deja vaccinaţi împotriva COVID-19.

Săptămâna trecută, primarul din New York, Bill de Blasio, a anunţat că va cere celor 300.000 de funcţionari ai oraşului, printre care se numără poliţişti, pompieri şi profesori, să se vaccineze sau să se testeze în fiecare săptămână.

Miercuri, el a adăugat că municipalitatea newyorkeză va oferi, începând de vineri, 100 de dolari oricărei persoane care se va vaccina cu o doză a unui vaccin anti-COVID-19 într-un centru amenajat de Primăria locală - un cadou care se adaugă panopliei de recompense acordate în Statele Unite de la lansarea campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Potrivit statisticilor oficiale, 12 milioane de locuitori din statul New York, care ocupă locul al patrulea în clasamentul celor mai populate state americane, au primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, reprezentând 62,4% din populaţia totală. Totodată, 74,7% din populaţia de peste 18 ani din acest stat a fost vaccinată cu cel puţin o doză, un procent care depăşeşte media naţională din Statele Unite, unde 69% dintre rezidenţii adulţi au primit cel puţin o doză de vaccin.

În oraşul New York, numărul infectărilor a crescut net de la începutul lunii iulie, trecând de la 200-250 de cazuri pe zi în medie la aproape 1.000 de cazuri pe zi în prezent. Însă numărul spitalizărilor rămâne încă foarte scăzut, circa 20-30 pe zi în metropola New York, care a fost epicentrul pandemiei de COVID-19 în Statele Unite în primăvara anului 2020.

Şapte persoane au murit de COVID-19, marţi, la nivelul întregului stat New York.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.