Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

New York își lansează propria criptomonedă. Eric Adams: Trebuie să ne deschidem școlile pentru a preda tehnologia

cnn.com
new york lift sticla

NYCCoin este programat să se lanseze pe 11 noiembrie, cu propunerea condusă de comunitate susținută de primarul ales al orașului New York, Eric Adams.

Criptomoneda axată pe NY este lansată de CityCoins, aceeași firmă care furnizează MiamiCoin. Proiectul folosește protocolul Stacks construit deasupra blockchain-ului Bitcoin pentru a activa contracte inteligente și a emite monede, conform cointelegraph.com

CityCoins a scris pe Twitter pe 9 noiembrie că activează mineritul NYCCoin săptămâna aceasta, după ce Adams a declarat pe 4 noiembrie că vrea să aibă un „CityCoin pentru NYC”, ca în cazul orașului Miami.

Adams a continuat asta mai devreme azi, postând că „Suntem bucuroși să vă urăm bun venit în casa globală a Web3! Mizăm pe tehnologie și inovație pentru a ajuta orașul nostru să avanseze.”

 

Adams a fost ales primar al New York-ului pe 2 noiembrie și va prelua frâiele la începutul anului 2022. Democratul în vârstă de 61 de ani este un puternic susținător al cripto-ului și a promis că va lua primele trei salarii în Bitcoin (BTC) și a a susținut ca educația cripto să fie predată în școlile locale.

„Trebuie să ne deschidem școlile pentru a preda tehnologia, pentru a preda acest nou mod de a gândi”, a spus Adams la CNN, State of the Union, pe 7 noiembrie.

În Miami, comisarii orașului au votat pentru acceptarea fondurilor generate de Miami Coin, totuși CityCoins notează că încă nu a parteneriat oficial cu guvernul New York, în ciuda sprijinului social media din partea Adams.

„CityCoins precum NYCCoin sunt inițiative de bază. Pe măsură ce comunitățile cresc în jurul CityCoins, își pot încuraja primarul să revendice portofelul rezervat pentru trezoreria orașului și să înceapă să-și folosească fondurile”, se arată pe site-ul web.

Dacă orașul New York este de acord să se asocieze cu CityCoins, va avea acces la un portofel de rezervă care deține 30% din toate recompensele miniere NYCCoin. Fondurile pot fi folosite pentru a sprijini orice inițiative pe care orașul le consideră potrivite. Primarul Miami, Francis Suarez, a declarat că fondurile monedei vor fi direcționate către educația cripto, finanțarea comunităților defavorizate și programe pentru atenuarea riscurilor schimbărilor climatice.

Utilizatorii NYCCoin pot extrage moneda trimițând jetoane Stacks (STX) în contractul inteligent de pe Stacks și primesc noi jetoane CityCoin, 70% din recompensele miniere fiind destinate utilizatorilor care blochează și „stivuiesc” sau miză CityCoins.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.