Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

New York, O nouă legislație care restricționează exploatarea sau minarea de criptomonede în acest stat

itmaniatv.com

Companiile miniere de criptomonede care speră să se înființeze în statul New York ar putea întâlni anumite limite. Guvernatorul Kathy Hochul a semnat o legislație care restricționează exploatarea sau minarea de criptomonede în acest stat, devenind primul care a restrâns această practică, anunță itmaniatv.com.

Legea axată pe mediu stabilește o înghețare de doi ani a permiselor de aer noi și reînnoite pentru centralele electrice cu combustibili fosili utilizate pentru minerit, care utilizează autentificarea ca „dovadă de lucru”.

Departamentul de Conservare a Mediului va trebui, de asemenea, să studieze dacă și cum minarea de criptomonede dăunează eforturilor guvernului de atenuare a schimbărilor climatice.

Proiectul de lege a trecut de legislatura statului în iunie, dar nu a ajuns la biroul lui Hochul până marți. Nu era garantat să devină lege. The Hill notează că guvernatorul nu s-a angajat să semneze măsura în timpul unei dezbateri electorale din octombrie. Principalul ei adversar, Lee Zeldin, a spus că nu ar semna proiectul de lege dacă ar fi în măsură să facă acest lucru.

Politicienii și grupurile ecologiste s-au îngrijorat de faptul că minarea de criptomonede, în special cea care implică dovada muncii, consumă prea multă energie. Procesul intensiv din punct de vedere computațional crește încărcarea rețelei electrice și chiar a determinat unele unități miniere din New York să construiască centrale electrice pe bază de gaze naturale pentru a-și susține operațiunile.

Lumea cripto a încercat uneori să minimizeze impactul. Ethereum, de exemplu, a finalizat recent o fuziune cu un sistem „proof-of-stake” mai puțin consumator de energie, care se învârte în jurul validării de la anumiți utilizatori.

Nu este sigur dacă alte state vor urma exemplul. Senatorii democrați au făcut presiuni ca Texas să ia măsuri în ceea ce privește cererile de energie din mineritul cripto, dar guvernul acelui stat nu s-a clintit până acum. Nu este surprinzător că susținătorii cripto s-au opus, de asemenea, la legile care le limitează activitatea. Camera de Comerț Digital a susținut că legea din New York stabilește un „precedent periculos” și că mineritul cu dovezi de lucru a jucat un rol în creșterea economică. Există, de asemenea, problema eficienței – legea din New York ar putea conduce unii mineri către state cu politici mai blânde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.