Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Newcastle United le cere fanilor săi să nu se costumeze în veşminte arabe la meciuri

gulf-times.com
offside ofside fotbal

Conducerea clubului englez de fotbal Newcastle United le-a cerut fanilor echipei să nu se costumeze la meciuri în costume tradiţionale arabe, după ce acţionariatul majoritar al grupării a fost preluat către un fond de investiţii din Arabia Saudită, scrie DPA.

''Newcastle United le cere suporterilor să se abţină de la costumarea, la meciuri, în portul tradiţional arab sau în cel inspirat din cultura Orientului Mijlociu'', se arată într-un comunicat al clubului.

Solicitarea conducerii a venit după ce unele suportere ale lui Newcastle United şi-au pus pe cap hijab-ul, în timp ce câţiva bărbaţi s-au costumat cu celebrul ''thawb'' arab. ''Dacă nu purtaţi în mod obişnuit astfel de ţinute, vă rugăm să nu le purtaţi nici în tribune pentru a nu ofensa'', punctează comunicatul, Agerpres informs.

Cluburile din prima ligă engleză de fotbal au solicitat o reuniune de urgenţă după achiziţionarea echipei Newcastle United de către un fond de investiţii din Arabia Saudită.

Aprobată de Premier League, trecerea clubului Newcastle în proprietatea fondului de investiţii saudit PCP Capital Partners nu este deloc pe placul celorlalte rivale din prima ligă engleză, care doresc să afle de ce această tranzacţie a fost validată.

În noiembrie anul trecut, Newcastle United anunţa că a deschis o procedură de arbitraj împotriva Premier League, pe care a făcut-o responsabilă de ratarea tranzacţiei cu fondul saudit, care încercase fără succes să cumpere gruparea engleză. Afacerea a fost blocată atunci în urma protestelor mai multor cluburi şi al diferitelor personalităţi din Marea Britanie, precum şi a asociaţiilor pentru apărarea drepturilor omului.

De această dată, tranzacţia a fost validată, după ce Premier League a anunţat că "a primit garanţii obligatorii din punct de vedere juridic că Regatul Arabiei Saudite nu va controla clubul Newcastle United".

Cluburile din Premier League vor acum să ştie ce s-a schimbat în raport cu anul trecut, pentru ca această tranzacţie să fie aprobată şi oficializată.

Conform ziarului The Guardian, "cluburile şi-au exprimat temerea că marca Premier League ar putea fi afectată" de această afacere, în condiţiile în care oficialii de la Riad şi prinţul moştenitor Mohammed bin Salman sunt acuzaţi de încălcarea drepturilor omului.

Presa sportivă engleză anunţă că noua conducere a lui Newcastle are la dispoziţie un buget de 220 milioane euro pentru transferuri în următorul mercato.

În prezent, Newcastle United se află pe penultimul loc în Premier League (19), cu 3 puncte după 8 etape, şi va juca în deplasare, sâmbătă, cu Crystal Palace.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.