Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Newsweek - Oficiali SUA: Avionul, doborât probabil de o rachetă/ Londra exprimă preocupare privind această ipoteză

The New York Times
avion prabusit

Avionul de pasageri ucrainean probabil a fost doborât cu o rachetă lansată de artileria antiaeriană iraniană, afirmă oficiali militari americani citaţi de revista Newsweek, în timp ce Guvernul Marii Britanii exprimă "preocupare" privind această ipoteză, anunță MEDIAFAX.

Un oficial de la Pentagon, unul din cadrul comunităţii de informaţii din SUA şi un oficial irakian au declarat pentru Newsweek că avionul Boeing 737–800 a fost doborât de o rachetă antiaeriană Tor-M1 (Gauntlet, conform terminologiei NATO).

Citește și: Blue Air lansează noi rute! Care sunt destinațiile și tarifele

Evaluarea Pentagonului este că atacul a fost accidental, în contextul în care artileria antiaeriană iraniană era activă de teama unei riposte a Statelor Unite la atacurile cu rachete asupra bazelor militare din Irak.

Comandamentul Central american (CENTCOM) a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă.

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului de tip Boeing 737–800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit după prăbuşirea aeronavei.

Guvernul Boris Johnson a exprimat "preocupare" privind această ipoteză. "Nu am de fând să fac speculaţii, dar informaţiile generează foarte mare preocupare şi le analizăm urgent", a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street pentru agenţia Press Association.

Citește și: Declarația care zguduie cazul Caracal: ‘Mai erau și alte fete. Se ocupă cu traficul de persoane’

Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului de Securitate din Ucraina, a declarat că autorităţile ucrainene au mai multe ipoteze privind prăbuşirea avionului, inclusiv cea a unui atac cu rachetă. "Un atac cu rachetă, posibil cu un sistem Tor, se numără printre principalele ipoteze, dat fiind că au apărut pe Internet informaţii despre fragmente de rachetă găsite în apropiere", a precizat Danilov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.