Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Next level - Danemarca dă semnalul mondial și își face fond special pentru finanțarea Ucrainei

rnz.co.nz
razboi ucraina

Aproape toate partidele politice daneze au aprobat miercuri înfiinţarea unui fond de ajutorare de 7 miliarde de coroane (940 de milioane de euro) pentru Ucraina în 2023, informează AFP. "Guvernul a convenit să stabilească un fond pentru Ucraina, cu un cadru total de circa 7 miliarde de coroane în 2023", a anunţat într-un comunicat ministrul danez al finanţelor, Nicolai Wammen. Proiectul a fost susţinut de 159 dintre cei 179 de deputaţi în Folketing (Parlamentul danez) şi urmează să fie finanţat în special prin relaxarea politicii fiscale şi reorientarea unei părţi din ajutor spre dezvoltarea daneză, potrivit executivului, scrie Agerpres.

Fondul vizează investiții pe mai multe domenii

Acest nou fond are trei paliere. Pentru cel mai important în termeni de subvenţii, sprijinul militar, vor fi alocate circa 5,4 miliarde de coroane (725 de milioane de euro) în 2023.

Sprijinul civil în favoarea operaţiunilor umanitare şi reconstrucţiei va primi 1,2 miliarde de coroane (161 de milioane de euro), iar 400 de milioane de coroane (54 de milioane de euro) vor fi distribuite în susţinerea iniţiativelor comerciale.

"Nu putem aştepta ca ultimul glonţ să fie tras", a subliniat şeful diplomaţiei daneze, Lars Lokke Rasmussen, în timpul unei conferinţe de presă, prezentând proiectul.

De asemenea, guvernul danez va aloca în 2024-2027 fonduri pentru a acoperi costurile de înlocuire legate de donaţiile militare făcute în 2022 şi 2023, a mai anunţat guvernul danez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.