Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NEXT LEVEL Joe Biden vrea ca americanii care se VACCINEAZĂ să aibă parte de tratament special la muncă

The White House
Joe Biden

Administraţia preşedintelui Joe Biden, care vrea să îi încurajeze pe americani să se vaccineze împotriva COVID-19, a anunţat miercuri că firmele mici şi mijlocii care le acordă un concediu plătit angajaţilor pentru a se vaccina şi pentru a se recupera după eventuale efecte secundare vor beneficia de un credit fiscal, relatează AFP.

Companiile cu mai puţin de 500 de angajaţi "pot primi un credit fiscal dacă le oferă concediu angajaţilor care se vaccinează, pe durata necesară de recuperare după vaccin", a precizat Departamentul Trezoreriei într-un comunicat, conform Agerpres.

 

"De exemplu, dacă un angajator eligibil le oferă angajaţilor o zi de concediu plătit pentru a se vaccina, poate beneficia de un credit fiscal egal cu salariul acordat angajaţilor pentru ziua respectivă", se detaliază în comunicat.

Măsura va fi finanţată din fonduri deblocate prin planul de relansare de aproape 2.000 de miliarde de dolari al lui Joe Biden, care a fost adoptat la începutul lunii martie de Congres şi care a fost ratificat de preşedintele american.

Iniţiativa urmăreşte încurajarea populaţiei să se vaccineze, într-o ţară unde salariaţii sunt departe de a avea cu toţii acces la concediu plătit.

Pentru cei care beneficiază de concediu, durata medie variază, în funcţie de sectorul de activitate şi de vechime, între nouă şi 23 de zile pe an, conform datelor oficiale ale Biroului de statistică privind piaţa muncii (BLS).

În privinţa concediul medical, 73% dintre angajaţii din sectorul privat au beneficiat de el în 2019, acesta având o durată medie de şapte zile pe an, conform aceloraşi date.

Casa Albă a anunţat totodată miercuri că SUA vor atinge în această săptămână obiectivul fixat de Joe Biden de a administra 200 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 în primele 100 de zile ale preşedinţiei sale.

Toţi adulţii americani sunt eligibili pentru vaccinare de la 19 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.