Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NFL permite jucătorilor să poarte "cochilii" pentru protecția capului în timpul meciurilor

https://www.profootballnetwork.com/
nfl logo

Liga nord-americană de fotbal (NFL) a anunţat, vineri, că a modificat regulamentul său pentru a permite jucătorilor să poarte în cursul meciurilor lor "cochilii" peste căştile lor, care să le ofere o mai bună protecţie a capului împotriva comoţiilor cerebrale, informează AFP.

"Noi am avem date din ultimii doi ani care demonstrează o reducere semnificativă a comoţiilor în rândul jucătorilor care poartă un 'Guardian Cap' (o cochilie de protecţie suplă deasupra căştii) la antrenament, iar jucătorii vor fi autorizaţi să le poarte în cursul meciurilor în acest sezon", a explicat într-un comunicat dat publicităţii Jeff Miller, vicepreşedintele puternicei ligi profesioniste NFL, responsabil cu securitatea şi sănătatea jucătorilor, conform Agerpres.

Această protecţie suplimentară a devenit obligatorie pentru anumite posturi în cursul antrenamentelor în 2022 şi 2023, reducând cu aproximativ 50 la sută numărul de comoţii.

NFL a cheltuit aproximativ 1 miliard de dolari pentru a finanţa programe de cercetare sau pentru despăgubirea jucătorilor decedaţi şi accidentaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.