Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicaragua a eliberat peste 200 de deţinuţi politici şi a autorizat plecarea lor în SUA

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Peste 200 de deţinuţi politici, printre care doi francezi, au fost eliberaţi joi în Nicaragua de guvernul lui Daniel Ortega şi sunt în drum spre SUA, au anunţat apropiaţi ai acestora şi opozanţi în exil, informează AFP.

"222 de deţinuţi politici sosesc la Washington, au fost eliberaţi", a declarat într-o înregistrare difuzată pe reţelele sociale Arturo McFields, fost ambasador al Nicaragua la Organizaţia Statelor Americane (OSA).

Acesta din urmă a fost înlăturat din funcţie după ce a calificat ţara sa drept dictatură. El locuieşte acum în SUA.

Javier Alvarez, un nicaraguan aflat în exil în Costa Rica, a confirmat pentru AFP că printre persoanele eliberate se află familia şi fiica sa, care au şi cetăţenie franceză.

Un tribunal nicaraguan a confirmat de asemenea eliberarea şi expulzarea a 222 de deţinuţi, la fel şi o sursă diplomatică din Managua, capitala Nicaragua, informează Agerpres.

În schimb, guvernul lui Daniel Ortega nu a făcut deocamdată declaraţii cu privire la acest subiect.

Guvernul american a salutat decizia "pozitivă şi binevenită" a Nicaragua de a-i elibera pe aceşti 222 de deţinuţii politici, care ulterior au "consimţit" să plece în SUA.

Această decizie a fost luată "în mod unilateral" de Nicaragua, iar SUA au "facilitat" apoi transportarea persoanelor eliberate către teritoriul american, a adăugat o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat american într-un comunicat.

Mai mult de 200 de opozanţi au fost trimişi la închisoare în cadrul represiunii ce a urmat manifestaţiilor izbucnite în 2018 împotriva lui Daniel Ortega, preşedinte al ţării central-americane din 2007.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.