Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicaragua primeşte vaccinuri chinezeşti după ruperea relaţiilor cu Taiwanul

Sinopharm
Sinopharm vaccin

Nicaragua a primit duminică 200.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 chinezesc Sinopharm, la trei zile după ce Managua a rupt relaţiile cu Taiwanul şi le-a restabilit cu Beijingul, atrăgându-şi critici din partea Statelor Unite, notează AFP preluat de agerpres.

Delegaţia nicaraguană care s-a deplasat în China pentru a oficializa relaţiile cu Beijingul, condusă de Rafael şi Laureano Ortega, fii ai preşedintelui Daniel Ortega, s-a întors la Managua la bordul unui avion al companiei Air China, a informat presa oficială.

 


Alte 800.000 de doze de Sinopharm sunt aşteptate în zilele următoare, potrivit sursei.

Laureano Ortega a declarat că, în cursul vizitei sale în China, a discutat despre posibile proiecte de cooperare şi s-a întâlnit cu autorităţile responsabile de comerţ şi cooperare.

Această schimbare pe linie diplomatică intervine în contextul tensiunilor crescânde între China şi Statele Unite pe tema Taiwanului, o insulă independentă din 1949 revendicată de Beijing ca făcând parte din teritoriul său.

De asemenea, urmează după înăsprirea de către Washington a sancţiunilor în domeniul imigraţiei şi economice împotriva unor responsabili din cadrul guvernului Ortega, reales în noiembrie pentru al patrulea mandat de şef al statului, în timp ce majoritatea adversarilor săi sunt în închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.