Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nici nu au început bine alegerile în SUA, că deja există probleme: aparate de vot defecte în Arizona

blacknews.ro
alegeri sua

Kari Lake, candidatul republican la funcția de guvernator în statul Arizona, spune că a început să primească apeluri despre defectarea aparatelor de vot. "Trebuie să rezolve această problemă, aceasta este incompetență", a declarat Lake la o conferință de presă. "Sper că nu este vorba de răutate", a declarat ea, potrivit BBC.

Oficialii din comitatul Maricopa, unul dintre cele mai mari și mai populate din stat, au primit numeroase plângeri cu privire la problemele cu mașinile de voturi, relatează sursa citată. Anterior, președintele comitatului, Bill Gates, a anunțat că aproximativ 20% dintre aparatele de vot nu funcționează în comitat și că oficialii lucrează "cât mai repede posibil" pentru a rezolva problema.

Cu toate acestea, comitatul insistă asupra faptului că erorile tehnice, deși regretabile, nu sunt ieșite din comun și că există măsuri de rezervă pentru a se asigura că toate voturile sunt numărate, inclusiv depunerea buletinelor de vot completate într-o cutie securizată, similar cu votul prin corespondență.

Lake a încurajat alegătorii să rămână la coadă pentru a vota. Întrebată dacă ar fi încrezătoare în rezultatele alegerilor - chiar dacă ar câștiga - Lake a spus că administrația sa se va concentra pe reforma electorală. "Pur și simplu nu am încredere în oamenii pe care i-am ales să conducă aceste alegeri", a spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.