Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nici preoții nu-i mai salvează: Guvernul olandez nu-i acordă azil unei familii armene, care stă bricadată într-o biserică unde 650 de preoți fac slujbe non-stop

preot-hartuire

O biserică protestantă din Haga a anunţat vineri că adăposteşte în continuare o familie armeană care s-a refugiat de opt săptămâni în lăcaşul de cult pentru a evita expulzarea, în pofida refuzului guvernului olandez de a-i acorda azil înaintea Sărbătorii Crăciunului, transmite AFP, relatează Agerpres. Aproape 650 de pastori organizează de atunci slujbe fără întrerupere, poliţia olandeză neavând dreptul de a intra într-un lăcaş de cult în timpul serviciului religios.

Având în vedere o ultimă cerere de azil, sinonimă cu expulzarea iminentă către Armenia, familia Tamrazyan şi-a părăsit locuinţa la finalul lunii octombrie, găsind refugiu în mica biserică protestantă Bethel.

Aproape 650 de pastori organizează de atunci slujbe fără întrerupere, poliţia olandeză neavând dreptul de a intra într-un lăcaş de cult în timpul serviciului religios.

''Secretarul de stat în Ministerul Justiţiei Mark Harbers a indicat în mod clar joi că nu-şi va utiliza puterea în mod discreţionar pentru a acorda permis de şedere familiei Tamrazyan'', confirmând o decizie anterioară, a anunţat vineri biserica Bethel.

''Biserica protestantă din Haga nu poate accepta acest refuz şi va continua să acorde azil'' familiei armene, se mai menţionează în comunicat.

Citește și: 'Noua revoluție fiscală' pune pe roșu Bursa de la București: indicii au încheiat săptămâna cu o scădere puternică

În cazuri excepţionale, Ministerul Justiţiei are competenţa de a acorda un permis de şedere minorilor care fac obiectul unui ordin de expulzare.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al lui Mark Harbers a precizat că situaţia nu s-a schimbat, insistând pe faptul că poziţia secretarului de stat este aceeaşi.

Haryarpi Tamrazyan, acum în vârstă de 21 de ani, a sosit în Olanda în urmă cu nouă ani, însoţită de părinţii săi, de sora sa Warduh, în prezent în vârstă de 19 ani, şi de fratele său Seyran, ce are acum 14 ani.

''Fratele meu, sora mea şi eu am crescut aici'', explica Haryarpi Tamrazyan la jumătatea lunii decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.