Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nici rușii nu scapă - Primul caz de variola maimuței în Rusia, 'importat' din Europa

news.llu.edu
variola maimutei

Primul caz de infecție cu variola maimuței a fost depistat în Rusia, persoana bolnavă venind dintr-o călătorie în țările europene, a anunțat Rospotrebnadzor (serviciul federal pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației).

"Boala a fost detectată la un tânăr care s-a întors dintr-o călătorie în Europa și s-a prezentat la o unitate medicală cu o erupție cutanată caracteristică", a informat departamentul, potrivit agenției Interfax.

"Pacientul este izolat și se află într-o organizație medicală de profil infecțios. Boala evoluează într-o formă ușoară. Nu există nicio amenințare pentru viața pacientului. Cercul de contacte al bolnavului în timpul șederii sale în Rusia a fost limitat. El locuia singur în apartament", se arată în comunicat.

Rospotrebnadzor a subliniat că toate persoanele de contact au fost identificate în timp util și se află sub supraveghere medicală.

Rospotrebnadzor a amintit că vaccinarea anterioară împotriva variolei reduce riscul de variolă severă, "deoarece toate poxvirusurile oferă o bună imunitate încrucișată".

"Datorită vaccinării în masă din trecut împotriva variolei în Rusia, există un strat imunitar semnificativ necesar pentru a opri răspândirea variolei maimuțelor", a subliniat departamentul.

În plus, Rospotrebnadzor a raportat că țara dispune de un număr suficient de kituri de reactivi pentru detectarea virusului monkeypox.

Rospotrebnadzor a mai transmis că cetățenii care vizitează țările africane endemice trebuie să evite contactul cu animalele care pot fi purtătoare ale virusului, în special rozătoarele și primatele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.