Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolás Maduro are un mare fan în spate. Putin ÎL ADMIRĂ pentru 'curajul' cu care conduce Venezuela

maduro putin

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a exprimat luni 'admiraţia' faţă de omologul său venezuelean Nicolás Maduro, apreciind că acesta guvernează ţara sud-americană 'cu curaj' pentru a menţine 'stabilitatea şi pacea', informează EFE, potrivit agerpres.

Într-un comunicat de presă, Ministerul de Externe de la Caracas a dat asigurări că Putin şi Maduro au avut o 'convorbire telefonică îndelungată şi plăcută' în care şeful statului venezuelean a auzit de la colegul său rus cuvinte de 'respingere a eforturilor politice, interne şi externe, care ignoră ordinea constituţională a Republicii Bolivariene Venezuela'.

Teroriştii Daesh CONFIRMĂ moartea liderului Abu Bakr al-Baghdadi

Maduro se confruntă cu un val de proteste antiguvernamentale care în peste 100 de zile au făcut 91 de morţi, sute de răniţi şi de persoane arestate.

Potrivit comunicatului difuzat de MAE venezuelean, Putin 'i-a recunoscut preşedintelui Maduro curajul şi efortul de a menţine stabilitatea şi pacea ţării' şi l-a informat că ştie 'cu exactitate despre tentativele externe care se organizează împotriva Venezuelei', apreciind totodată că 'numai poporul venezuelean îşi poate stabili propriul destin'.

Discuţia telefonică dintre cei doi preşedinţi, calificată de MAE venezuelean drept 'o convorbire telefonică obişnuită', de 'evaluare a relaţiilor excelente existente între ambele guverne', s-a axat pe teme bilaterale, precum 'cooperarea în domeniul securităţii şi apărării, energie, agricultură, ştiinţă şi tehnologie şi cultură'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.