Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicola Sturgeon speră ca dialogul să înlocuiască confruntarea între autorităţile catalane şi spaniole

 Nicola Sturgeon

Premierul separatist scoţian Nicola Sturgeon şi-a exprimat marţi speranţa ca ”dialogul să înlocuiască confruntarea” între autorităţile catalane şi spaniole, relatează The Associated Press. ”A venit vremea ca Guvernul spaniol să se aşeze (la masa negocierilor) cu Guvernul Cataloniei”, a îndemnat Sturgeon.

”A venit timpul ca ei să discute şi să găsească o soluţie” care să respecte ambele state de drept şi ”dreptul poporului cataloniei de a-şi determina viitorul”, a apreciat ea. Un referendum a avut loc în Scoţia în 2014 pe tema unei secesiuni de Marea Britanie. Tabăra ”nu” a obţinut o victorie în această consultare.

Partidul naţional Scoţian (SNP) al lui Sturgeon a anunţat că va organiza un nou referendum pe tema independenţei provinciei la momentul potrivit. Spre deosebire de referendumul din Catalonia, cel din Scoţia a fost organizat cu aprobarea Guvernului britanic. Sturgeon reproşează Uniunii Europene că nu a condamnat ”sus şi tare” violenţele poliţiei împotriva alegătorilor catalani, care au pătat contestata consultare ilegală din nord-estul Spaniei, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.