Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Bacalbașa sare în apărarea șefului secției de cardiologie de la Craiova: 'E ușor să fim indignați, dar un om nu poate fi condamnat la gardă perpetuă'

bacalbasa

Deputatul PSD Nicolae Bacalbașa, medic de profesie, îi ia apărarea doctorului Octavian Istratoaie, șeful secției de cardiologie de la Craiova, care nu a putut fi contactat marți noaptea pentru a-l opera pe actorul Florin Busuioc. Bacalbașa spune că nimeni nu poate fi ”condamnat la o gardă perpetuă”.

”Cât timp nu era de gardă, poate să pună telefonul în orice fel, din punct de vedere strict legal. Sigur că ar trebui să avem posibilități - o să ajungă țara asta la un moment dat în situația în care să se asigure servicii înalt calificate. Este o situație între două ape - nu poate un om să fie permanent la dispoziție. Asta înseamnă că, de exemplu, un chirurg cardiac nu poate să bea un pahar de vin în viața lui, dacă e în Craiova. Este o situație care trebuie privită în complexitatea ei”, a declarat pentru MEDIAFAX Nicolae Bacalbașa.

El a precizat că soția sa, care este medic urolog, răspundea la orice oră.

”Eu am trăit acestă chestiune cu nevasta mea, care era urolog, nu era de gardă și la două noaptea suna telefonul și mă duceam și eu, că nu putea să meargpă la garaj să-și ia mașina singură. Îmi trăgeam nădragii noaptea la două înjurând... Nu era plătită pentru asta. Trebuie văzute lucrurile în complexitatea lor. E foarte ușor să fim indignați, dar un om nu poate fi, prin faptul că este supracalificat, condamnat la o gardă perpetuă pe viață”, a adăugat Bacalbașa.

Ion Cristoiu, ipoteză neașteptată: ancheta Rise Project i-a consolidat victoria lui Dragnea în interiorul PSD

Doctorul Octavian Istratoaie, șeful secției de Cardiologie de la Craiova, nu a răspuns la telefon seara trecută atunci când a fost căutat pentru a interveni de urgență în cazul infarctului miocardic făcut de Florin Busuioc. Ulterior, au fost cheați de acasă doi medici tineri, Paul Trașcă și doctorul rezident Eugen Țieranu. Cei doi au reușit să-l salveze după ce i-au instalat un stent.

Faptul că doctorul Octavian Istratoaie avea telefonul închis a fost confimat chiar de către Paul Trașcă, unul dintre medicii care au intrat în sala de operație.

Surse medicale spun că situația e mai gravă la spitalul din Craiova și asta pentru că, din cauza unor oameni vechi din sistem, nu își asumă nimeni responsabilitatea dezvoltării secției și acoperirii intervențiilor de o asemenea amploare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.