Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Bădălău: Dorim un consum bazat pe produse româneşti

Badalau

Preşedintele executiv al PSD, senatorul Niculae Bădălău, a spus joi, într-o conferinţă de presă organizată la Giurgiu, că legea produselor româneşti este una ''bună'' şi că doreşte un consum care să fie bazat pe produse româneşti. ''Legea produselor româneşti cred că e o lege bună, vreau să spun ca statistică, undeva la 76% în momentul ăsta, România importă carne de porc şi aproximativ 70% importăm carne de pui. România a fost exportator de carne de porc şi de pui, noi avem o creştere economică bazată pe consum (...) ne dorim ca acel consum care stă la baza dezvoltării să fie bazat pe produse româneşti, să nu cumpărăm produse străine şi, de fapt, să îmbogăţim pe cel care produce în România'', a declarat Bădălău.

El a spus că, din datele pe care le deţine, s-au închis peste 60 de ''producători de carne de porc şi abatoare'', înfiinţându-se peste 1.200 de ''firme de tranşare''. ''Asta înseamnă că aduc porcul carcasă congelat şi îl tranşează aici. Şi îl pun în casolete şi spun 'made în România'' şi nu ştim ce mănâncă românul", conform senatorului social-democrat. ''Acesta este şi motivul pentru care noi am venit, până la o sută de mii de porci, cu 50 de euro subvenţie la porc, tocmai ca să ajutăm producătorii noştri. E normal că acea carne care e congelată de un an, doi, cinci, e mult mai ieftină decât carnea proaspătă pe care o livrăm, la pui acelaşi subiect. Noi venim cu o componentă de ajutor pentru producători, trebuie să ne uităm foarte atent la ceea ce vine din exterior congelat. (...) Toată lumea vrea o piaţă de consum, dar, în primul rând, România trebuie să îşi protejeze producătorii interni pentru creşterea economică şi banii aceia să rămână pentru firmele care produc în România", a afirmat Niculae Bădălău, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, tot pentru a veni în sprijinul firmelor este ''gândită'' şi legea prevenţiei, pentru a face firmele ''să se simtă bine, să lucreze de plăcere, să înceapă să producă în România'', Guvernul lucrând şi la legea achiziţiilor publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.