Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Bănicioiu atenționează: România are cel mai negru bilanț din regiune / VIDEO

Facebook
Nicolae Banicioiu

Fost ministru PSD al Sănătății, deputatul Nicolae Bănicioiu (Pro România), a atras luni atenția în ședința de plen destinată 'Orei Guvernului' că România este pe primul loc între statele din estul Europei la capitolul mortalitate din cauza acestui virus și că situaţia României în privinţa efectelor virusului nu trebuie comparată cu ceea ce s-a întâmplat în ţări precum Italia sau Spania.

"Mereu ne comparăm cu ţările care au intrat în primul val - Italia, Spania. Cred că noi ar trebui să ne raportăm la tot teritoriul din estul Europei, cu care ne compară şi OMS, cu care ne compară şi alte organizaţii serioase de statistică. Noi trebuie să ne comparăm cu Ungaria, Polonia, Serbia, Bulgaria. Dacă ne uităm la acest areal, vedem că suntem pe primul loc la toate capitolele, în primul rând la cel al mortalităţii. E adevărat că nu există probabil interesul politic de a se discuta o asemenea statistică, dar realitatea necoafată este aceasta", a declarat Nicolae Bănicioiu.

Citește și: Care sunt MĂSURILE din STAREA DE ALERTĂ: documentul integral adoptat de Guvern / Parlamentul are ultimul cuvânt / Ce se poate întâmpla după 15 mai .

El a ridicat si problema testărilor.

"S-a spus că testarea nu a fost la capacitate maximă, sunt de acord. Cred că aşa ar fi trebuit să procedeze şi România, să mărească numărul de testări. S-a spus că s-au făcut peste 260.000 de teste, dar nu s-a spus câte persoane au fost testate. Cred că datoria noastră era de a mări numărul de capacităţi de testare. În timpul pandemiei, al acestei crize care a fost gestionată, Guvernul din care faceţi parte, spitalele judeţene şi toate entităţile medicale au fost practic în coordonarea Ministerului Sănătăţii, deci nu putem spune că nu s-au făcut anumite teste pentru că nu a vrut nu ştiu ce consiliu judeţean. Trebuie să explicaţi de ce sunt diferenţe de testare de la un judeţ la altul", i-a transmis Bănicioiu (Pro România) ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, în cadrul dezbaterii "Ora Guvernului".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.