Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă a discutat cu reprezentanţii ANEIR despre problematica reducerii deficitului balanţei comerciale

Ciuca

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR), principala temă abordată fiind problematica reducerii deficitului balanţei comerciale, în contextul în care acesta a crescut în primele 8 luni ale anului cu 7,381 miliarde euro, la 22 miliarde de euro, pe fondul unei majorări puternice a costului cu resursele energetice şi a sancţiunilor impuse Federaţiei Ruse.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul discuţiilor cu reprezentanţii societăţilor comerciale membre ANEIR şi structurilor asociative membre ale Consiliului de Export al României, premierul a subliniat preocuparea Executivului de a susţine producătorii români şi categoriile vulnerabile de cetăţeni.

El a menţionat că România va fi a şasea beneficiară din UE a fondurilor alocate prin REPowerEU, planul Comisiei Europene menit să asigure independenţa faţă de combustibilii fosili din Rusia şi să accelereze tranziţia verde.

Principalele aspecte semnalate de mediul privat au vizat nevoia de sprijin pentru promovarea exportatorilor români, derularea unor mecanisme care să le permită păstrarea şi creşterea competitivităţii pe pieţele europene, precum şi rezilienţa economică, prin asigurarea lanţurilor locale de aprovizionare cu materie primă, se precizează în comunicatul citat.

"Prioritatea Guvernului în toată această perioadă a fost protejarea cetăţenilor şi economiei de efectele crizelor pe care le traversăm. Pachetele guvernamentale 'Sprijin pentru România' vor continua să fie implementate, dar şi îmbunătăţite, în urma întâlnirilor pe care le avem cu mediul de afaceri. Sunt convins că noua Agenţie Română pentru Investiţii şi Comerţ Exterior va reuşi să ofere suportul necesar companiilor româneşti exportatoare pentru a-şi dezvolta afacerile pe pieţele europene şi internaţionale. Totodată, perspectivele oferite de aderarea noastră la Schengen şi OCDE vor deschide noi oportunităţi pentru întreprinzătorii noştri, pe care suntem pregătiţi să-i susţinem în continuare", a declarat Ciucă.

Alături de acesta la întâlnire au participat şeful Cancelariei prim-ministrului, Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, ministrul Economiei, Florin Spătaru, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin Cadariu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, şi secretarul de stat în Ministerul Energiei Dan Drăgan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.