Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă a vorbit despre durerea din Israel după întâlnirea cu soția românului răpit de Hamas: E greu de descris

ella haimi

Nicolae Ciucă s-a întâlnit, luni, la Palatul Parlamentului, cu Ella Haimi, soția românului ținut ostatic de către gruparea teroristă Hamas, în Fâșia Gaza. Ciucă spune că întâlnirea a fost greu de descris în cuvinte.

„Am avut la Palatul Parlamentului o întâlnire, greu de descris în cuvinte, cu Ella Haimi, soția cetățeanului român ținut ostatic de către gruparea teroristă Hamas, în Fâșia Gaza. Drama pe care o traversează acum soția lui Tal Haimi și întreaga sa familie este fără margini, ca și a multor familii aflate în aceeași situație. În astfel de momente, noi cei din această parte de lume putem să fim, nu doar empatici cu aceste drame, dar să încercăm să facem fiecare, atât cât poate, pentru a readuce pacea, pentru a evita escaladarea conflictului și pentru a-i ajuta pe cei în suferință”, a spus Nicolae Ciucă.

„Am asigurat-o și pe Ella și pe Excelența sa ambasadorul Israelului la București, de determinarea conducerii Senatului să susțină orice efort pe care instituțiile române abilitate îl vor face în relația cu statul Israel, pentru eliberarea lui Tal. Este o situație extrem de delicată, a cărei rezolvare necesită multă atenție și diplomație - având în vedere contextul internațional - dar și fermitate”, adaugă Ciucă.

Asemenea acte de terorism, îndreptate împotriva vieții și a libertății civililor nevinovați, trebuie să fie puternic condamnate, spune preşedintele Senatului.

Pe 11 octombrie, Parlamentul României a adoptat declarația oficială de solidaritate cu Israelul, după atacurile violente ale militanților Hamas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.