DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Nicolae Ciucă a vorbit despre 'regimul fiscal' cu investitorii străini

pixabay.com
diverse, economie, calcule

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini, în cadrul dialogului fiind abordate o serie de teme privind regimul fiscal, digitalizarea administraţiei, reducerea birocraţiei, stabilitatea şi predictibilitatea cadrului fiscal şi planurile de investiţii în ţara noastră.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul a transmis aprecierea sa pentru creşterea interesului oamenilor de afaceri străini, confirmată de volumul "record" al investiţiilor directe de anul trecut, care au depăşit 11,3 miliarde euro, cel mai înalt nivel din ultimii 30 de ani.

Totodată, el a arătat întreaga deschidere a Guvernului pentru susţinerea şi consolidarea acestui ritm, prin politici orientate în acest sens şi disponibilitate în a prelua şi implementa cele mai bune proceduri agreate de mediul privat în relaţia cu autorităţile statului.

„Valorificarea resurselor naturale ale României trebuie să se facă în primul rând prin procesarea în ţară şi valorificarea acestora ulterior, motiv pentru care încurajăm dezvoltarea capacităţilor de procesare şi utilizarea în acest sens a celor mai inovatoare soluţii. În acelaşi timp, tratăm cu respect nevoia de predictibilitate fiscală a mediului de afaceri şi, după modelul anului trecut, vom avea consultări pe marginea acestui cadru. Am încredere că vom reuşi şi în acest an, prin investiţii guvernamentale masive, printr-un proces dinamic de atragere a banilor europeni, să dezvoltăm şi să modernizăm economia României. Agenţia Română de Investiţii şi Comerţ Exterior, înfiinţată la nivelul Guvernului, va reprezenta un partener de dialog, dar şi un catalizator activ în relaţia cu mediul de afaceri, atât din perspectiva investitorilor străini, cât şi pentru a sprijini capitalul românesc", a declarat prim-ministrul, citat în comunicat.

Reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini şi-au arătat susţinerea pentru această abordare, subliniind nevoia de consultare permanentă în cazul unor modificări legislative şi de asigurare a unei perioade adaptare în situaţia unor schimbări complexe.

"În privinţa politicilor guvernamentale privind utilizarea fondurilor europene şi atragerea de noi investiţii, aceştia au transmis disponibilitatea de a sprijini aceste eforturi, prin oferirea de expertiză şi implicare activă în derularea acestora", se mai spune în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.