Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă: Am început vizita la Sibiu cu o discuţie aplicată despre proiectul de modernizare şi dezvoltare a infrastructurii Aeroportului Internaţional

Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă afimă, joi, că a început vizita la Sibiu cu o discuţie aplicată despre proiectul de modernizare şi dezvoltare a infrastructurii Aeroportului Internaţional din acest municipiu, o investiţie de peste 270 milioane lei, din fonduri europene şi naţionale, potrivit news.ro.

”Am început vizita la Sibiu cu o discuţie aplicată despre proiectul de modernizare şi dezvoltare a infrastructurii Aeroportului Internaţional din acest municipiu, o investiţie de peste 270 milioane lei, susţinută prin fonduri europene şi naţionale, ajunsă, iată, în prima fază de execuţie”, precizează premierul pe Facebook.

El arată că Aeroportul Internaţional din Sibiu se numără printre cele mai importante puncte de tranzit aerian din România, pe locul 6 în topul aeroporturilor în ceea ce priveşte traficul de pasageri în 2022, cu peste 620 de mii de pasageri preluaţi, şi în primele 8 locuri la traficul aerian de mărfuri.

”La finalul acestui an, când este prevăzută finalizarea lucrărilor, aeroportul îşi va tripla practic capacitatea de pasageri preluaţi, va dispune de terminale noi, extinderea pistei, de echipamente performante pentru controlul de securitate, la standardele prezentului, inclusiv prin reconfigurarea accesului în aeroport. De aceea, pe lângă cofinanţarea de circa 25 milioane de lei de la bugetul de stat, Guvernul a inclus anul trecut aeroportul din Sibiu printre beneficiarii unei scheme de ajutor de stat aprobată de Comisia Europeană şi destinată sprijinirii operatorilor aeroportuari afectaţi de restrângerea traficului în perioada pandemiei”, spune şeful Executivului.

”În acelaşi registru, am alocat aeroportului din Sibiu încă 1,4 milioane de lei de la Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022. La nivelul Guvernului, susţinem realizarea acestui proiect în termenul stabilit pentru că dezvoltarea judeţului şi a întregii regiuni este strâns legată de modernizarea infrastructurii de transport”, menţionează premierul Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă efectuează joi o vizită de lucru în judeţele Sibiu şi Alba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.