Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă anunță că fundul sacului e doldora: Fondul de Modernizare trebuie folosit ca să protejăm cetățenii

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca guvern sedinta

„Fondul de Modernizare este sursă pe care trebuie să o valorificăm, astfel încât să putem să protejăm cetățenii și economia”, spune Nicolae Ciucă, prezent la ceremonia de semnare a unor contracte destinate dezvoltării și modernizării infrastructurii energetice naționale.

„Am semnat primele proiecte din cadrul Fondului de Modernizare, discutăm, așa cum a fost prezentat, de nouă proiecte în valoare de 424 de milioane de euro. Este un demers pe care îl vom continua, ținând cont de măsurile care au fost luate la nivelul Guvernului, astfel încât să putem să întreprindem toate demersurile, astfel încât să realizăm dezvoltarea atât de sistemelor de producere a energiei electrice, cât și a infrastructurii sistemului energetic, astfel încât să putem să ne atingem obiectivul de a realiza independența energetică. Fondul de Modernizare, în valoare de 13 miliarde de euro, este o sursă pe care trebuie să o valorificăm și în acest moment, dincolo de măsurile pe care le-am luat astfel încât să putem să protejăm cetățenii și economia, este foarte important să punem în valoare și să punem la treabă fondurile pe care le avem în Fondul de Modernizare, astfel încât să putem să dezvoltăm și să modernizăm sistemul energetic actual”, spune premierul Nicolae Ciucă.

El afirmă că este nevoie de un efort susținut atât la nivelul Ministerului Energiei, cât și a structurilor responsabile din sistemul energetic românesc.

„Sunt convins că, așa cum știu că sunt în pregătire proiectele viitoare pentru dezvoltarea capacităților de producere a energiei regenerabile, a tuturor măsurilor care au fost luate astfel încât să realizăm obiectivele asumate de tranziție energetică, Ministerul Energiei, împreună cu celelalte instituții responsabile vor duce al bun sfârșit, astfel încât planurile pe care noi le-am asumat să poată să fie îndeplinite. Dorim foarte mult să vedem în practică cum se realizează toate aceste obiective. Sunt în continuare fonduri la dispoziție, sunt nevoi pe măsură, ca atare este deasemenea nevoie de un efort susținut, atât la nivelul Ministerului Energiei cât și a structurilor responsabile din sistemul energetic românesc”, încheie Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.