Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă cere ajutor Fondului Monetar Internațional pentru Republica Moldova. Suma depășește 200 milioane de dolari

Guvernul Romaniei
Nicolae Ciuca

Nicolae Ciucă, Premierul României, a solicitat FMI să-i acorde asistenţă financiară Republicii Moldova, care a suferit de pe urma agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Potrivit presei din România, el a discutat despre acest aspect cu directorul executiv al Fondului monetar internaţional, Paul Hilbers, transmite Știri.md.

În cadrul întâlnirii, Ciucă a vorbit despre necesitatea consolidării sprijinului pentru economia Republicii Moldova. El s-a referit şi la măsurile luate de România pentru furnizarea de energie electrică, gaze naturale, lemne de foc pentru perioada de iarnă, precum şi a asistenţei în procesul de integrare europeană.

Potrivit programului de cooperare, în 2023 FMI preconizează să-i aloce Moldovei 216 milioane de dolari.

Acordarea primei tranşe în valoare de 27 milioane USD a fost aprobată de Consiliul de administraţie al FMI la începutul lunii ianuarie.

Suportul financiar total pentru Republica Moldova în cadrul noului program, de până în 2025, este de 796 milioane USD, ceea ce reprezintă cu 260 milioane USD mai mult decât suma iniţială promisă la semnarea Acordului în decembrie 2021. Din această sumă, Moldova a valorificat deja 250 milioane USD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.