Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă: Cetăţenii români au şansa de a construi visul european la ei acasă

Radu Pop
nicolae ciuca

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, transmite cu ocazia Zilei Europei că avem datoria de a duce mai departe promisiunea europeană de pace, solidaritate şi prosperitate comună, pornită la 9 mai 1950 prin Declaraţia Schuman.

El mai afirmă că pe linia frontului din Ucraina, visul european este apărat cu arma în mână de ambiţiile imperialiste ale regimului autoritar de la Moscova, în schimb, cetăţenii români au şansa de a construi visul european la ei acasă.

”Ziua Europei este şi sărbătoarea noastră pentru că, în România, Europa este acasă oriunde. Europa înseamnă fiecare stradă, şcoală şi spital care au fost reabilitate ori construite cu fonduri primite de la Bruxelles”, spune preşedintele PNL în mesaj.

Nicolae Ciucă arată că ”visul european a început la 9 mai 1950, când ministrul francez al Afacerilor Externe, Robert Schuman, a ţinut discursul care a pus piatra de temelie a Uniunii Europene”.

”Astăzi, celebrăm momentul în care foşti oponenţi într-un război nimicitor au pus solidaritatea şi dezvoltarea comună mai presus de resentimente. Pe linia frontului din Ucraina, visul european este apărat cu arma în mână de ambiţiile imperialiste ale regimului autoritar de la Moscova. În schimb, cetăţenii români au şansa de a construi visul european la ei acasă. Avem datoria de a duce mai departe promisiunea europeană de pace, solidaritate şi prosperitate comună, pornită la 9 mai 1950 prin Declaraţia Schuman”, afirmă Nicolae Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.