Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă dă un semnal major din fieful lui Ciolacu: 'PNL va avea candidat la prezidenţiale. Avem o colaborare foarte bună cu PSD la guvernare'

Inquam Photos / Octav Ganea
ciuca ciolacu

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a declarat marţi, la Buzău, că liberalii vor avea un candidat care va fi propus pentru alegerile prezidenţiale, precizând că nu a purtat discuţii cu PSD în legătură cu posibilitatea de a avea un candidat comun. La rândul său, Marcel Ciolacu a pus la îndoială candidatura sa la alegerile prezidențiale din toamnă pentru a doua oară în ultimele trei zile, de data aceasta spunând, luni seară, la Antena 3 CNN, că „nu este convins” că ar fi cel mai bun candidat social-democrat pentru aceste alegeri.

La finalul evenimentului prilejuit de lansarea candidaţilor liberali pentru alegerile locale în judeţul Buzău, preşedintele PNL a declarat, după ce a fost întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale, că va exista un candidat, fără să indice un nume. Totodată, liderul liberalilor a subliniat că nu a purtat discuţii cu PSD referitor la propunerea unui candidat comun.

"PNL va avea candidat la prezidenţiale. Avem o colaborare foarte bună cu PSD la guvernare...", a declarat Nicolae Ciucă, preşedinte al Senatului.

Citește și: Rareș Bogdan îl sfidează pe Marcel Ciolacu la el acasă și pregătește terenul pentru 'Ciucă - președinte' / Ordin clar pentru liberali


În cadrul conferinţei prilejuite de lansarea candidaţilor, preşedintele PNL a transmis membrilor filialei PNL Buzău să menţină permanent contactul cu electoratul astfel încât cetăţenii să îşi redobândească încrederea în clasa politică.

"Am solicitat să avem acea simţire a realităţii, avem nevoie de simţul realităţii pentru că până la urmă datoria noastră este să facem politică pentru oameni. Nu putem să facem politică pentru oameni dacă nu avem şi nu menţinem permanent contactul cu realitatea, nu avem dialog cu cetăţenii, nu facem în aşa fel încât să redobândim încrederea politică în ceea ce înseamnă decidenţii politici în ţara noastră", a transmis Nicolae Ciucă.

Ciolacu pune la îndoială candidatura la prezidențiale: „Provocare mai mare” în postura de premier și „nu sunt convins că sunt cel mai bun candidat”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a pus la îndoială candidatura sa la alegerile prezidențiale din toamnă pentru a doua oară în ultimele trei zile, de data aceasta spunând, luni seară, la Antena 3 CNN, că „nu este convins” că ar fi cel mai bun candidat social-democrat pentru aceste alegeri.

În urmă cu trei zile Ciolacu declara că „nu ştie dacă va candida la alegerile prezidenţiale” din acest an, dar că are o „provocare mai mare din postura de premier”, dar și provocarea de „a duce această coaliţie electorală într-o alianţă electorală pentru Europa”.

Ciolacu a fost întrebat, luni, la Antena 3 CNN dacă are de gând să anunţe că va fi candidatul pentru alegerile prezidenţiale.

„Eu cred că e corect să vedem votul românilor pe data de 9 iunie, pe urmă politicienii pot să ia deciziile foarte rapid şi să se încadreze în toate termenele. Eu nu sunt convins eu cu mine că sunt cel mai bun candidat, sau că voi fi candidatul pentru funcţia de preşedinte. Nu e nici prima oară, nici ultima oară când o spun. (…) Cel mai mult mă interesează să duc acest mandat şi după terminarea acestui mandat să mă uit în oglindă şi ca şi acum şi să spun foarte clar că n-am făcut rău nici românilor, nici României, nici Partidului Social Democrat, fiindcă nu ne luăm după nişte voci singulare, ne uităm la deciziile cum au fost luate în interiorul partidul, şi în PSD şi în PNL deciziile au fost luate cu largă majoritate”, a spus Ciolacu.

El a adăugat că nu i-a plăcut preşedintele Klaus Iohannis pentru că „a învrăjbit şi a căutat să potenţeze” un partid care n-a câştigat alegerile.

„Cred că şi PSD-ului şi PNL-ului prinde foarte bine această umanizare prin care trece în acest moment. Un popor nu poate trăi într-o ură nesfârşită, un popor nu poate vota în continuu numai contra, contra lui ăla, că e nu ştiu în ce fel, că aia e ciuma roşie. Nu mi-a plăcut preşedintele Klaus Iohannis, mult prea mult a învrăjbit şi a căutat să potenţeze un partid care n-a câştigat alegerile. S-a dovedit că tot ceea ce a făcut nu a făcut cum trebuie. Îmi doresc un preşedinte cu adevărat. Va fi la propunerea unui partid, va fi la propunerea mai multor partide, vreau un preşedinte al României detaşat, vreau un preşedinte şi al celor care l-au votat şi al celor care nu l-au votat. Trebuie să intrăm în altă eră”, a afirmat liderul PSD.

Întrebat dacă există un astfel de om care să devină preşedintele pe care şi-l doreşte, Ciolacu a răspuns afirmativ. „Sunt ferm convins. Şi eu şi domnul Nicolae Ciucă ne putem asuma acest lucru”, a mai spus preşedintele PSD.

Declarația lui Ciolacu vine a doua zi după ce europarlamentarul PSD Mihai Tudose nu a exclus o alianţă electorală între PSD şi PNL la alegerile prezidenţiale, însă a transmis că o decizie va fi luată de cele două partide după alegerile europarlamentare şi locale din 9 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.