Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă, deranjat de traseismul politic: 'Nu sunt de acord / Creează bulversare'

stiripesurse.ro
Nicolae Ciuca

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni despre traseismul primarilor că nu este de acord cu o astfel de abordare pentru că se duc către oamenii din fiecare localitate, ştiu că acolo este ales omul, nu partidul şi incertitudinea faţă de ce familie politică se va orienta sau nu primarul creează bulversare.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a declarat că traseismul primarilor se manifestă nu doar la Alba ci în toată ţara.

„Nu doar în Alba, e peste tot. Pentru mine, personal, chestiunea aceasta e deranjantă şi am comentat de fiecare dată, nu sunt de acord cu o astfel de abordare pentru că ne ducem către oamenii din fiecare localitate, ştim că acolo este ales omul, nu partidul şi incertitudinea faţă de ce familie politică se va orienta sau nu primarul creează bulversare”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă se ia în calcul un pact între cele două partide, PSD şi PNL, Ciucă a spus: „Am mai încercat chestiunea aceasta, am discutat-o, chiar preşedintele Flutur a venit cu această insistenţă, din păcate oamenii sunt cum sunt, mă refer la primari. De altfel, nu trebuie să generalizăm, doar unii dintre ei au această abordare şi efectiv nu înţeleg”.

Primarii pot candida la alegerile locale pe listele altui partid fără să își piardă restul de mandat

Primarii și președinții de consilii județene își pot depune candidatura la alegerile locale din 9 iunie fără să își piardă restul de mandat până în septembrie, potrivit noului proiect de ordonanță de urgență adoptat luna trecută.

Iată prevederile din proiectul de OUG adoptat de Guvern:

Art. 33. – (1) Persoanele care, la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, dețin un mandat de ales local, se pot înscrie în orice partid politic pentru a candida din partea acestuia la alegerile autorităților administrației publice locale din data de 9 iunie 2024, fără să le înceteze, în condițiile art. 160 alin. (1) lit. h), art. 193 alin. (2), respectiv art. 204 alin. (2) lit. j), după caz, din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, mandatul deținut, pe care îl pot exercita până la momentul intrării în exercițiul mandatului autorităților administrației publice locale alese în anul 2024, în condițiile prevăzute de art. 34.

(2) Persoanele care au candidat în condițiile alin. (1) și care au fost declarate alese, pot fi validate, depun jurământul și intră în exercițiul mandatului, conform art. 34, sub condiția apartenenței acestora la partidul politic din partea căruia au candidat sau pe listele cărora au fost alese.

(3) Procedura comunicării îndeplinirii condiției prevăzute la alin. (2) este cea prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.