Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă, despre legile siguranței naționale: îmi asum întreg parcursul/ Video

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Nicolae Ciucă guvern miniștri

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că este necesară o ”primenire” legislativă în apărare şi siguranţă naţională şi că în acest domeniu nu s-au mai făcut modificări de peste 30 de ani. În calitate de prim-ministru Nicolae Ciucă a precizat că îşi asumă întreaga responsabilitate pentru un parcurs transparent al acestor legi.

Întrebat la Radio România Actualităţi de ce este necesară schimbarea legilor securităţii naţionale, Nicolae Ciucă a explicat că aceste legi datează de peste 30 de ani, informează News.ro.

”Este nevoie ca aceste legi să fie modificate pentru că sunt legi care au fost aprobate la începutul anilor 90, sunt legi care trebuie să fie aliniate la noile prevederi constituţionale şi, de asemenea, sunt legi care trebuie adaptate la actuala situaţie geostrategică, inclusiv la responsabilităţile ce decurg din statutul de ţară membră a Uniunii Europene şi ţară membră a Alianţei Nord-Atlantice şi este cât se poate de limpede că orice lege trebuie să fie modificată în conformitate cu evoluţia, cu dinamica evoluţiei societăţii sau a instituţiei pentru care ea a fost adoptată”, a declarat premierul.

Nicolae Ciucă a precizat că îşi asumă responsabilitatea pentru parcursul transparent şi democratic al acestor legi şi a afirmat că forma documentelor care a apărut în spaţiul public era ”absolut nefinalizată, nu se intrase în analiză cu niciuna dintre ele”.

”În calitate de prim-ministru, îmi asum întreaga responsabilitate pentru parcursul transparent şi democratic pe care îl vor urma aceste legi. Am luptat cu toţii, suntem la 33 de ani de la Revoluţie şi am luptat pentru democraţie şi libertate, avem datoria ca în continuare să dăm garanţii că atât libertăţile individuale, cât şi tot ceea ce ţine de elementele specifice caracteristice societăţilor democratice nu vor fi afectate vreodată de aceste prevederi. Pot să înţeleg temerea şi sunt convins că, la fel ca mine, o înţeleg toţi cei responsabili în domeniu, dar, totodată pot să dau garanţii şi să asigur că nu vor avea alt parcurs decât cel pe care trebuie să-l aibă şi să urmeze procedurile de dezbatere şi de aprobare atât la nivelul Guvernului, până va avea forma finală, să mearg să obţină aprobarea în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, să intre la dezbatere în comisiile de specialitate în Parlamentul României şi să fie aprobate în Parlamentul României. Cu cât mai repede, cu atât mai bine, pentru că avem nevoie de această primenire legislativă în domeniul apărării şi securităţii naţionale”, a declarat Nicolae Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.