Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă dezvăluie ce a discutat cu miniştrii și secretarii de stat ai PNL

Ciuca PNL

Nicolae Ciucă dezvăluie ce a discutat cu miniştrii și secretarii de stat ai PNL

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a precizat că a avut discuţii, luni, cu miniştrii şi secretarii de stat liberali, despre stadiul proiectelor mari de infrastructură şi despre Rabla Local, program care a avut luni startul. Astfel, subiectele abordate au fost legate de etapele proiectelor de infrastructură, precum extinderea drumului expres Craiova-Piteşti, proiectarea A8 Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni şi evoluţia şantierelor de pe traseele A0 şi A7, a adăugat Ciucă, anunță news.ro.

„În şedinţa de astăzi cu miniştrii şi secretarii de stat, am discutat stadiul proiectelor mari de infrastructură. Au fost expuse etapele în care se află unele coridoare de transport, precum extinderea drumului expres Craiova-Piteşti, proiectarea autostrăzii A8 Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni şi evoluţia şantierelor de pe traseele A0 şi A7. În afară de planurile care sunt deja în diferite faze ale construcţiei ori ale studiului de fezabilitate, au mai fost prezentate şi alte proiecte de infrastructură rutieră şi feroviară, pentru care urmează să fie demarate procedurile necesare atragerii de bani europeni”, a scris Nicolae Ciucă, luni pe Facebook.

El a amintit şi despre faptul că a început luni programul Rabla Local, iar noutatea este că există posibilitatea încasării unei compensaţii de 3.000 lei pentru casarea unui autoturism mai vechi de 15 ani, cu o clasă maximă de poluare Euro 3, însă fără obligaţia de a achiziţiona un autovehicul nou.

„Astăzi a fost şi prima zi în care a fost demarat programul ”Rabla Local”, o variantă a proiectelor de mediu ”Rabla Clasic” şi ”Rabla Plus”. Acest nou program are, până la această oră, peste 11 mii de înscrieri. Noutatea programului ”Rabla Local” este posibilitatea încasării unei compensaţii de 3.000 lei pentru casarea unui autoturism mai vechi de 15 ani (cu o clasă de poluare de cel mult Euro 3), dar fără obligativitatea achiziţiei unui autovehicul nou. Acest program este doar unul dintre instrumentele prevăzute în PNRR, pentru eliminarea până în 2026 a peste 250.000 de maşini vechi de peste 15 ani”, a mai precizat Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.