Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă, dezvăluiri din ședința cu Isărescu și Ciolacu: Se caută soluții pentru 'misiunea imposibilă' a limitării deficitului și a inflației

ciuca ciolacu isarescu

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, preşedinte al Senatului a transmis luni, despre discuţia cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi premierul Marcel Ciolacu de la Palatul Victoria, că a vizat un plan de acţiune pentru încadrarea în ţinta de deficit de 4,4%, măsuri pentru reducerea ratei inflaţiei la 8% şi un plan de investiţii de 250 miliarde lei. El precizează că, prin aceste măsuri actuala guvernare urmăreşte ca impactul preţurilor să fie cât mai mic asupra puterii de cumpărare a cetăţenilor şi să se păstreze echilibrul macroeconomic, care ne-a transformat într-una dintre cele mai performante economii ale Europei.

„Am avut astăzi, la Palatul Victoria, un dialog foarte bun cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu şi cu primul ministru, Marcel Ciolacu pe marginea principalelor provocări cu care se confruntă România pe termen scurt, mediu şi lung”, a scris fostul premier pe Facebook.

Nicolae Ciucă arată că „discuţia a vizat, în primul rând, un plan de acţiune comun pentru încadrarea în ţinta de deficit de 4,4%, măsuri pentru reducerea ratei inflaţiei la 8% şi un plan guvernamental de investiţii de 250 miliarde lei”.

„Prin aplicarea unor măsuri care ţintesc asemenea obiective, actuala guvernare urmăreşte ca impactul preţurilor să fie cât mai mic asupra puterii de cumpărare a cetăţenilor şi să se păstreze echilibrul macroeconomic, care ne-a transformat într-una dintre cele mai performante economii ale Europei”, a afirmat Ciucă.

„Am vorbit, atât despre continuitatea proiectelor începute în mandatul meu, precum şi despre sprijinul pe care Legislativul îl va acorda planului discutat. În context, m-am referit şi la cererea de plată numărul 2 din PNRR, trimisă deja la Bruxelles şi a cărei aprobare o aşteptăm de la Comisia Europeană, până la sfârşitul acestei luni”, a menţionat liderul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.