Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă face anunțul orei: Alianța PSD - PNL a primit binecuvântarea de la PPE

Facebook
nicolae ciuca pnl

Președintele PPE, Manfred Weber, dar și ceilalți lideri europeni au înțeles demersul de a avea liste comune PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare, spune liderul liberal, Nicolae Ciucă. El afirmă că și la nivelul Parlamentului European majoritatea e creată de PPE împreună cu socialiștii și Renew.

Weber a atenționat românii să nu voteze cu extremiști

„Am discutat cu Manfred Weber situația politică din România. Am discutat despre modul în care această coaliție politică a reușit să guverneze țara de la sfârșitul anului 2021 și până în prezent. Am discutat desptre această nevoie de asumare a a responsabilității între două partide din familii politice diferite, pentrru a putea să asigurăm stabilitatea și guvernarea țării într-un context de securitate, economic și cu toate crizele pe care nu vreau să le mai repet. Dumnealui și ceilalți lideri europeni au înțeles demersul nostru. Pot să vă spun chiar că sunt țări care au încercat să urmeze modelul nostru, după alegerile care au avut loc în țările respective”, spune Nicolae Ciucă, întyrebat dacă a discutat cu Manfred Weer despre listele comune PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare.

El afirmă că „poate fi o formulă care să funcționeze”

„De altfel, la nivelul Parlamentului European, majoritatea este creată de către PPE împreună cu S&D, cu Renew. Avem, nevoie în acest context în care populiștii și extremiștii au avut o creștere semnificativă, să putemn să generăm și să recâștigăm încrederea cetățenilor pentru tot ceea ce înseamnă politica de centru, pentru că centru-dreapta a demonstrat de fiecare dată, prin politiciile sale că nu a urmărit altceva decât dezvoltare și prosperitate. Când a fost nevoie să facă sacrificiul necesar pentru a depăși momentele de criză am putut realiza și o coaliție sau să avem acest parteneriat ptrin care să ne ducem la bun sfârșit obiectivele asumate”, încheie Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.