Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă iese tare după ce Iohannis a promulgat legea prin care evazioniștii scapă de închisoare: Au fost multe cazuri

nicolae ciuca

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, unui dintre iniţiatorii legii privind consolidarea combaterii evaziunii fiscale, a afirmat că „au fost destule cazuri în care executarea pedepsei nu a remediat fapta incriminată”, iar „recuperarea prejudiciului de până la un milion de euro + o majorare de 15% + dobânzi/penalităţi are un potenţial mult mai mare de remediere a situaţie”.

Proiectul de lege al combaterii evaziunii fiscale a fost promulgat de preşedintele României. După cum a constatat şi CCR în motivarea avizului de constituţionalitate, România trece la o nouă etapă judiciară în aceste speţe. Au fost destule cazuri în care executarea pedepsei nu a remediat fapta incriminată. Recuperarea prejudiciului de până la un milion de euro + o majorare de 15% + dobânzi/penalităţi are un potenţial mult mai mare de remediere a situaţiei”, a scris Nicolae Ciucă, vineri pe Facebook.

El a mai spus că prin această lege este întărită „capacitatea statului de a combate evaziunea fiscală”

„Din alte prevederi, reamintesc doar că nereţinerea impozitelor şi/sau a contribuţiilor se pedepseşte cu până la 5 ani închisoare, iar pentru sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale se primeşte o pedeapsă de până la 10 ani închisoare”, a conchid liderul PNL.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea privind unele măsuri pentru consolidarea capacităţii de combatere a evaziunii fiscale precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Actul normativ dezincriminează faptele de evaziune fiscală cu un prejudiciu mai mic de un milion de euro, dacă acesta este acoperit integral majorat cu 15%.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.