Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă, în debutul ședinței comune a guvernelor: 'Vedem la Chişinău cea mai mare deschidere înregistrată vreodată în relaţia cu România'

Guvernul României
nicolae ciuca natalia gavrilita

Premierul Nicolae Ciucă a remarcat vineri, în debutul şedinţei comune a Guvernelor României şi Republicii Moldova, "cea mai mare deschidere" înregistrată vreodată în relaţiile bilaterale, potrivit Agerpres.

"Ne bucură să vedem, acum, la Chişinău cea mai mare deschidere înregistrată vreodată în relaţia cu România. Aceste premise favorabile ne permit să construim o intensă şi ambiţioasă agendă bilaterală. În 2020, într-un an de criză, România a acordat asistenţă oficială pentru dezvoltare în beneficiul Republicii Moldova în valoare record de 46,8 milioane de euro, îndeosebi în domeniul Educaţiei, pentru burse de studiu", a transmis prim-ministrul.

El a adăugat că şedinţa comună de a celor două Guverne are o încărcătură simbolică deosebită, exprimându-şi convingerea că se va concretiza prin semnarea mai multor acorduri, protocoale şi memorandumuri.

"Am reuşit să onorăm împreună o promisiune pe care am făcut-o nu cu mult timp în urmă ca, în cel mai scurt timp, să putem să desfăşurăm această şedinţă de Guvern comună. Are loc pentru prima dată la Chişinău. Este o activitate cu încărcătură simbolică deosebită şi am convingerea că se va concretiza în realităţi, în fapte, prin semnarea acordurilor, protocoalelor şi memorandumurilor la nivel de miniştri de linie", a spus premierul.

Nicolae Ciucă efectuează o vizită de o zi în Republica Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.