Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă, întâlnire importantă cu șefa Comisiei Europene. Semnalul dat de la București de PNL

Radu Pop
Inquam Photos/ George Călin
Nicolae Ciuca Ursula von der Leyen

Președintele PNL Nicolae Ciucă va avea miercuri o întrevedere cu președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen. Întâlnirea are loc în marja Congresului PPE organizat de liberali în perioada 6-7 martie la București.

În cadrul întrevederii se vor discuta chestiuni care țin de agenda Congresului, dar și subiecte de interes pentru țara noastră. De notat faptul că marți seară, Adunarea Politică a Partidului Popular European reunită București a validat înscrierea Ursulei von der Leyen în competiţia pentru desemnarea candidatului PPE la funcția de președinte al Comisiei Europene.

Europarlamentarii PNL au lăsat deja să se înțeleagă că o vor susține pe Ursula von der Leyen să obțină cel de-al doilea mandat. Este de așteptat ca acest mesaj al liberalilor să fie reafirmat în cadrul întâlnirii dintre Nicolae Ciucă și actuala președinte a Comisiei Europene.

De asemenea, în cadrul întrevederii se va pune problema aderării României la Spațiul Schengen și cu frontierele terestre. În cadrul conferinței comune de marți cu președintele PPE, Nicolae Ciucă a arătat deja că în documentul final al Congresului PPE de la București se va solicita ca România să devină membru cu drepturi depline a spațiului Schengen.

Un alt punct al discuțiilor, cu siguranță, va fi programul politic pentru următorii 5 ani al PPE. Acesta urmează să fie votat în cadrul Congresului și va conține direcțiile de acțiune ale PPE la nivelul Uniunii Europene.

Nu în ultimul rând, sprijinul pentru Ucraina și sprijinirea procesului de aderare al Republicii Moldova la UE sunt alte două subiecte pe agenda Congresului și care vor fi în atenția celor doi lideri.

Amintim faptul că evenimentul popularilor europeni reunește la București cei mai importanți lideri ai Europei. Pe lângă Ursula von der Leyen, la Congresul PPE participă șefa Parlamentului European Roberta Metsola, 13 șefi de state și de guverne și peste 1500 de reprezentanți din 44 de țări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.