Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă intervine în scandalul din coaliţia de guvernare: E o dezbatere sterilă, care parazitează agenda reală a românilor

Ciuca PNL

Nicolae Ciucă intervine în scandalul din coaliţia de guvernare: E o dezbatere sterilă, care parazitează agenda reală a românilor

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, s-a referit la scandalul izbucnit între partenerii din coaliţia de guvernare, respectiv între social-democraţi şi liberali,. Șeful Senatului le cere celor din PSD, cât şi celor din PNL să vorbească mai puțin și să facă mai mult.

"Le cer tuturor colegilor din PNL și PSD să reflecteze asupra acestor lucruri, să ne concentrăm serios spre viitor și spre rezolvarea, de urgență, a problemelor bugetare structurale”, a spus Nicolae Ciucă, pentru stiripesurse.ro.

Preşedintele PNL a făcut un apel la calm şi a explicat că, în aceste moment, Guvernul are nevoie de sprijin

"Am văzut zilele acestea, în spațiul public o escaladare a discuțiilor despre diverse vinovății privind starea actuală a bugetului.

Este adevărat, e o perioadă dificilă, care vine după pandemie, după efectele economice ale războiului de la graniță și ale multiplelor crize internaționale. E la fel de adevărat că reformele, atunci când sunt reale generează, inevitabil, dispute între politicieni și chiar și în societate. Doar că aceste reforme sunt necesare.

În opinia mea, a căuta vinovați pentru starea bugetului de astăzi și legislația aferentă nu ne duce înainte. Cui folosește azi dacă cineva îi acuză pe domnii Cîțu sau Câciu, sau dacă altcineva arată că cei trei prim-miniștri, din vremea când Liviu Dragnea conducea PSD, adică domnii Tudose-Grindeanu și doamna Dăncilă au comis greșeli în materie de politică economică și fiscală? Nimănui.

Ridicăm tensiuni la nivelul majorității parlamentare, acum când în Parlament avem de revotat Legea pensiilor speciale, când va trebui să adoptăm un set important de ordonanțe de urgență, care presupun reforme dificile.

Guvernul are nevoie de sprijin, nu de tensiuni. Majoritatea are de luat măsuri importante pe care trebuie să le și explice foarte bine populației și mediului de afaceri.

Avem de discutat cu Comisia Europeană despre nivelul deficitului și despre ce vom face în anii următori pentru ca România să se dezvolte. Acestea sunt probleme reale.

Le cer tuturor colegilor din PNL și PSD să reflecteze asupra acestor lucruri, să ne concentrăm serios spre viitor și spre rezolvarea, de urgență, a problemelor bugetare structurale.

Restul e o dezbatere sterilă, care parazitează agenda reală a românilor", a declarat Nicolae Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.