Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă intră tare în scandalul reducerii plafonului de consum la energie: Nu afectează românii

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca

Premierul Nicolae Ciucă spune că românii nu vor fi afectați de modificările aduse ordonanței care plafonează și compensează prețurile la energie. El spune că, pentru segmentul de consum 100-300 kwh, în conformitate cu recomandările UE, s-a scăzut pragul cu 15% „pentru a putea diminua risipa”.

Citește și: Nicolae Ciucă, prima reacție după ce Maria Zaharova acuzat că România trimite armament Ucrainei: Spun doar atât

„Măsurile luate au un obiectiv foarte clar - protejarea cetățenilor și a economiei. S-a vorbit, s-a dezbătut că românii vor fi afectați. Nu este adevărat! Am menținut prețul pe care-l va plăti fiecare cetățean în conformitate cu consumul pe pragurile stabilite pe ordonanța 27 și al doilea prag pentru care avem un cost de 0,80 lei, vorbin de segmentul între 100 și 300 de kwh a rămas același, cu specificația că în conformitate cu recomandările UE pentru a putea diminua risipa, s-a scăzut acel prag de 15% din numărul de kw. Practic, oamenii vor plăti la fel cu specificația că probabil cei care depășesc 255, până la nivelul acela vor plăti cuantumul de 0,80 de lei. Am păstrat plafonul”, spune Nicolae Ciucă, conform Mediafax.

Premierul spune că „s-a înțeles oarecum greșit” și pentru IMM-uri.

„S-a interpretat că se scade din cuantumul kilowattilor consumați acel procent de 15%. Discutăm de o reducere cu 15% a compensării pentru numărul de kilowatti în comparație cu cel similar lunii din anul anterior. Deci nu e vorba consumul de acum. Dacă anul trecut au consumat 100 kw, să zicem, anul acesta îi vor fi compensați 85. Este o măsură prin care se dorește limitarea risipei de energie. Se ajunsese să nu mai ținem cont de câtde mult compensăm pentru că se compensează de stat”, încheie Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.