Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă, întrebat dacă România va trimite arme în Ucraina: vom lua o decizie concretă/ Video

Inquam Photos - George Călin
Inquam Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la Oradea, despre un proiect de lege aflat pe site-ul MApN, prin care s-au modifica legea, astfel încât să poată fi trimise arme şi achipament Ucrainei, că în acest moment, legea este în analiză, iar în momentul în care ea se va finaliza, vor lua şi decizie concretă în acest sens. Premierul a infirmat zvonurile privind pregătirea soldaţilor ucraineni pe teritoriul României şi faptul că ar exista mercenari români implicaţi în războiul din Ucraina.

Şeful Executivului a fost întrebat, la Oradea, despre proiectul de lege aflat pe site-ul MApNl în care se modifica legea existentă şi  dacă, în bagza acestei legi, vor fi trimise arme si tehnică militară către Ucraina.

”În acest moment, legea este în analiză, în momentul în care ea se va finaliza, vom lua o decizie concretă în acest sens”, a spus premierul.

Premierul a fost întrebat şi dacă confirmă declaraţiile din partea rusească că există mulţi mercenari români în Ucraina.

”Nu comentăm o astfel de informaţie. Nu există astfel de date. Am văzut că există şi informaţia conform căreia s-ar instrui pe teritoriul României militari ucraineni, nu încape discuţia de acest subiect”, a spus premieru.

Nicolae Ciucă a făcut apel la cetăţeni să aibă grijă de unde se informează, arătând că ”este o situaţie de securitate deosebit de complicată şi în acest ansamblu, există foarte multe informaţii care fac parte din domeniul dezinformării, al fake news-ului şi al propagandei.

”Avem nevoie de foarte mult discernământ când primim astfel de informaţii”, a mai spus premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.