Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă, întrevedere cu comisarul european Ylva Johansson. Premierul a subliniat importanţa unităţii UE şi NATO în contextul crizei ucrainene

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciucă

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit-o, luni, la Palatul Victoria, pe Ylva Johansson, comisar european pentru afaceri interne, context în care, în cadrul discuţiilor, a insistat asupra importanţei "solidarităţii şi unităţii UE şi NATO" în contextul crizei generate în Ucraina.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, vizita comisarului european în România a fost prilejuită de fluxul de refugiaţi din Ucraina şi de dorinţa Comisiei Europene de a transmite un dublu mesaj de solidaritate: cu cetăţenii care fug din faţa agresiunii militare, respectiv cu autorităţile române care gestionează refugiaţii.

"Prim-ministrul Nicolae Ciucă a insistat asupra importanţei solidarităţii şi unităţii UE şi NATO în contextul crizei generate în Ucraina, subliniind că România condamnă agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, stat suveran vecin. A apreciat răspunsul puternic al UE, al Aliaţilor, arătând că România susţine astăzi cele mai consistente sancţiuni la adresa Rusiei, solicitând încetarea focului şi revenirea la masa de dialog", se arată în comunicat.

Totodată, şeful Guvernului a apreciat vizita comisarului european şi s-a referit la măsurile adoptate până în prezent de autorităţile române pentru gestionarea refugiaţilor, atât la punctele de trecere a frontierei, cât şi pentru asistarea acestora la intrarea pe teritoriul României.

"Premierul a arătat că efortul guvernamental este sprijinit de societatea civilă, organizaţii non-guvernamentale, actori din sectorul privat, pentru coordonarea acestor eforturi fiind creată platforma Guvernului României "Ucraina, împreună ajutăm mai mult". Prim-ministrul a arătat că Executivul susţine eforturile coordonate la nivel european, fiind necesare măsuri concrete de manifestare a solidarităţii cu statele membre care gestionează fluxurile de refugiaţi ucraineni", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.