Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Ciucă își bagă miniștrii în şedinţă de Guvern sâmbătă: Ce se află pe ordinea de zi

guvern

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de sâmbătă, printr-o hotărâre, valoarea maximă a costurilor aferente cazării pentru cetăţenii ucraineni care intră în România în urma conflictului armat din ţara lor, anunță Agerpres.

Executivul va decide cu privire la proiectul de hotărâre pentru aprobarea valorii maxime a costurilor aferente cazării în alte locaţii stabilite de comitetele judeţene/ al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă pentru cetăţenii străini sau apatrizii aflaţi în situaţii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina şi care nu solicită o formă de protecţie potrivit Legii nr. 122/2006 privind azilul în România, precum şi pentru alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne.

Proiectul de hotărâre va fi aprobat în baza unei hotărâri a CNSU adoptate vineri. Prin hotărârea CNSU se propune ca pentru finanţarea cheltuielilor prevăzute în OUG nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin şi asistenţă umanitară de către statul român cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, să fie alocate Ministerului Afacerilor Interne, pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

La stabilirea sumelor alocate se propune a fi avute în vedere, pentru o perioadă de 30 de zile, cheltuielile necesare pentru:

* un număr mediu de 70.000 de persoane cazate zilnic, dintre care 50.000 în spaţii puse la dispoziţie gratuit, şi 20.000 în spaţii puse la dispoziţie contra-cost;

* funcţionarea a 22 de tabere temporare de cazare şi asistenţă umanitară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.